V 19. krogu 3. SNL vzhod bosta odigrani, kar dve srečanji, kjer si bosta nasproti stali ekipi iz prve peterice. Vodilno Odranci bodo pred svojimi gledalci gostili četrtouvrščeni Ljutomer. Odrančani so sicer v preteklem krogu slavili doma proti Čardi, a med tednom morali priznati premoč Črenšovcem v gosteh. Ljutomer je pretekli vikend doma moral priznati premoč Beltincem si pridelal zaostanek za vodilnimi Odrančani devetih točk. Za Ljutomerčane je to ena izmed zadnjih možnostih, da v Odrancih presenetijo v kolikor že želijo upati v borbi povsem za vrh prvenstvene lestvice. Za Odrance, pa bi zmaga proti Ljutomeru, bila več kot dobrodošla po porazu, saj bi z tremi točkami ostali na vrhu prvenstvene razpredelnice. Drugi obračun prve peterice iz prvenstvene lestvice bo odigran na Hotizi, kjer v goste prihajajo nogometaši Beltincev. Hotižani se nahajajo v seriji dveh zaporednih zmag, nazadnje so med tednom doma ugnali Rakičan, pretekli vikend pa v gosteh slavili pri Bogojini. Beltinčani so po menjavi trenerja pretekli vikend slavili v derbiju kroga pri Ljutomeru, ter se ob ugodnem razpletu na ostalih srečanjih približali vodilnim Odrancem na tri točke zaostanka. Beltinčani, ki se odkrito spogledujejo povsem z vrhom lestvice, upajo, da bodo nadgradili zmago iz Ljutomera, a žuti se verjetno zavedajo, da jih na Hotizi čaka zelo zahtevna naloga, verjetno bi bili v obeh taborih zadovoljni tudi s točko.


Prvi zasledovalci vodilnih Odrancev nogometaši Polane se v tokratnem krogu odpravljajo k Čardi Martjanci. Ob pogledu na lestvico, vloga favoritov zagotovo pripada gostom iz Velike Polane, a tudi v domačem taboru nujno potrebujejo točke, v kolikor si ne želijo še dodatno zaplesti situacije na prvenstveni lestvici. V Kuzmi bo Tromejnik gostil Rakičan. Tromejnik, ki se nahaja na sedmem mestu prvenstvene lestvice je v zadnjih dveh srečanjih dvakrat remiziral, tokrat pa v domačem taboru upajo, da prvič v spomladanskem delu sezone osvojijo vse tri točke. Sicer so nogometaši Rakičana spomladi nanizali, kar nekaj dobrih rezultatov, zato se v Kuzmo z razlogom odpravljajo z željo, da srečanje končajo vsaj z točko. Na Turnišče prihajajo nogometaši Grada. Gre za obračun desete in šeste ekipe iz prvenstvene lestvice, ki pa ju loči velikih dvanajst točk razlike. Nogometaši Grada v spomladanskem delu sezone še niso izgubili, medtem ko je Turnišče v nadaljevanju sezone trikrat ostalo praznih rok. Gostitelji seveda želijo, pričeti nabirati točke, a vsaj na papirju vloga favoritov pripada gostom iz Grada.

V Črenšovce, ki so med tednom v zaostalem srečanju šokirale vodilne Odrance prihajajo nogometaši Radgone. Črenšovci se nahajajo na osmem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Radgončani po zmagi nad Turniščem le pobegnili iz dna lestvice in se trenutno nahajajo na enajstem mestu lestvice. Če bodo Črenšovci ponovili učinkovito predstavo, ki so jo prikazali med tednom, bi zmaga morala ostati doma, a vendarle Radgončanov le ne gre odpisati že v naprej. V Radencih bo domača Radenska Slatina gostila Bogojino. Radenčani se trenutno nahajajo povsem na dnu prvenstvene lestvice, in so po uvodni točki nanizali dva poraza. Tudi Bogojina je v rezultatski krizi, saj so jo trije zaporedni porazi pahnili na predzadnje mestu in imajo pred Radenčani le dve točki prednosti. Srečanje v katerem obe ekipi upata na tri točke, s katerimi bi Radenci pobegnili iz dna lestvice, nogometaši Bogojine pa bi se z točkami oddaljili prav Radenčanom na varnih pet točk razlike.

Pari 19. kroga:

Sobota, 14.4.2018

16.30; Črenšovci; Črenšovci : ŠNK Radgona

16.30; Radenci; Radenska Slatina : ŠD Bogojina

Nedelja, 15.4.2018

16.30; Hotiza; Hotiza : ND LUŠT Beltinci

16.30; Turnišče; Turnišče : Grad

16.30; Kuzma; Tromejnik : Rakičan

16.30; Odranci; Odranci : Avto Rajh Ljutomer

16.30; Martjanci; Čarda Martjanci : Polana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…