Prihajajoči 23. krog 3. slovenske nogometne lige vzhod bo ponovno razdeljen v dva igralna dneva, dve srečanji bosta odigrani v sobotnem popoldnevu, tri pa v nedeljskem.


Najzanimivejše sobotno srečanje bi moralo biti odigrano v Ljutomeru, kjer v goste prihajajo nogometaši Polane. Srečanje med tretjo in četrto uvrščeno ekipo iz prvenstvene lestvice, obe ekipi pričakujeta z različno popotnico. Ljutomerčani so nazadnje priznali premoč Veržeju, medtem ko je Polana doma vknjižila tri točke proti Radgoni. Obe ekipi sta se v letošnji sezoni veselili zmage v gosteh, lahko tokrat Ljutomer izkoristi prednost domačega igrišča, ali se bodo še drugič v sezoni treh točk v goste veselili nogometaši Polane? Polana bi z morebitno zmago skočila na tretje mesto lestvice, medtem ko bi Ljutomer z novimi tremi točkami ostal na tretjem mestu.

V drugi sobotni tekmi bo Radgona doma gostila Tromejnik. Radgončani so spomladi le nanizali dve zmagi, tokrat pa v domačem taboru računajo, da bi lahko prišli še do tretje zmage s katero bi ob morebitnem neuspehu Hotize zapustili dno lestvice. Svoje načrte imajo tudi gostje, ki so po seriji neuspehov pretekli vikend doma vknjižili točko proti Hotizi. Glede na trenutno formo nebi bilo presenečenje če bi tri točke ostale v Gornji Radgoni.

Vodilni Odranci bodo tokrat gostili ekipo Črenšovcev, gre za spopad prve in šeste ekipe. Če so Odrančani zadnje štiri srečanje dobili in s tem potrdili dobre predstave ter formo, pa tega ne moremo trditi za Črenšovce, ki so zadnje štiri tekme zapuščali sklonjenih glav. Tudi tokrat je vloga favoritov na strani gostiteljev, ki bi z novimi tremi točkami zagotovo ostali na čelu lestvice. Črenšovci bodo ne glede na vse ostali na šestem mestu. Bodo Odrančani še tretjič v letošnji sezoni boljši od Črenšovcev?

Nogometaši Grada, ki trenutno zasedajo drugo mesto bodo v derbiju kroga gostili ekipo Veržeja. Grad je v izjemni formi, so v nizu zmag, varovanci Bogdana Črnka pa igrajo nadvse zanesljivo. A v zelo dobri formi v Grad prihajajo tudi gostje, ki so po remiju pred štirinajstimi dnevi proti Polani, pretekli vikend ugnali Ljutomer. Veržej sicer za Gradom zaostaja za deset točk, bistveno bolj motivirani bodo v domačem taboru, kjer bodo skušali narediti vse za še drugo medsebojno zmago v letošnjem prvenstvu.

V Hotizi bodo gostovali nogometaši Turnišča. Obe ekipi sta v skromni formi, kar se pozna tudi na lestvici. Hotižani so sicer pretekli vikend uspeli priti do točke po dolgem času, ki so jo iztržili v Kuzmi pri Tromejniku, medtem ko so nogometaši Turnišča vpisali še trinajsti prvenstveni poraz proti Odrancem pred svojimi gledalci. Hotižani seveda upajo, da izkoristijo prednost domačega igrišča, ter po dveh remijih v letošnji sezoni v medsebojnih tekmah pridejo do prve zmage, a tudi gostje upajo, da prekinejo niz porazov.

Razpored 23. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 4.5.2019

17:00; Gornja Radgona; Radgona : Tromejnik – Kuzma

17:00; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Polana

Nedelja; 5.5.2019

17:00; Hotiza; Hotiza : Turnišče

17:00; Odranci; Odranci : Črenšovci

17:00; Grad; Grad : Veržej

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …