V edinem sobotnem srečanju 16. kroga 3. slovenske nogometne lige so nogometaši Ljutomera doma prišli do pričakovanih treh točk proti zadnjeuvrščeni Radgoni. Srečanje so sicer boljše pričeli Radgončani, ki so povedli po dobrih petnajstih minutah srečanja, ko je za vodstvo gostov zadel Srečko Sterniša. Ljutomerčani so kaj hitro rezultat poravnali, v 27. minuti je Mario Skuhala premagal vratarja gostov Petara Božeka. Ljutomerčani so uspeli rezultat preobrniti v svojo korist v drugem delu, dobrih dvajset minut pred koncem rednega dela, ko se je še drugič na srečanju med strelce vpisal Mario Skuhala.


Vodilni Odranci so doma pričakovano vknjižili tri točke proti Črenšovcem. Dobrih dvesto gledalcev je prvi zadetek videlo šele tik pred odhodom na odmor, ko je domače v vodstvo popeljal Amadej Legen. Po dobri uri igre so Odrančani povišali vodstvo z zadetkom Luke Pihlerja. Prav Luka Pihler je s svojim drugim zadetkom dobrih pet minut pred iztekom rednega dela postavil končni rezultat.

V Veliki Polani so nogometaši domače Polane gostili Grad, ki je prekinil serijo osmih zaporednih zmag gostiteljev. Dobrih dvesto petdeset gledalcev je videlo edini zadetek že v 9. minuti, ko je gostom zmago priboril Dejan Belna prvi strelec 3. slovenske nogometne lige, ki je dosegel že 12 zadetek v prvenstvu. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja so gostje ostali brez Roka Potočnika, a gostitelji številčne prednosti niso izkoristili, še več globoko v sodnikovem podaljšku so ostali brez dvojice igralcev, saj sta pordečela Tjaž Polajžer in Michael Jakšič. Grad se je utrdil na tretjem mestu lestvice, Polana ostaja četrta.

V Kuzmi je domači Tromejnik prišel do pomembne zmage proti Hotizi. Edini zadetek je dobrih sto gledalcev videlo v končnici srečanja, ko je domačim tri točke priboril Štefan Kutoš. Tromejnik se je s tremi točkami oddaljil Hotizi na štiri točke prednosti.

Turnišče je doma gostilo ekipo Veržeja, ki je točko izvlekla globoko v sodnikovem dodatku. Srečanje so boljše pričeli gostitelji, ki so povedli v 36. minuti, ko je gostujočega vratarja Tadeja Trajkovskega premagal Dražen Lazar. Ko je že vse kazalo na tri točke domačinov so gostje v četrti minuti sodnikovega dodatka uspeli rezultat izenačiti, ko je točko gostom zagotovil Aljaž Hanžel. Veržej z novo točko ostaja na petem mestu, Turnišče na sedmem mestu lestvice.

Rezultati 16. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Radgona 2:1 (1:1)

70; Skuhala 27`, 69`; Sterniša 15`

Odranci : Črenšovci 3:0 (1:0)

200; Legen 44`, Pihler 60`, 84`

Polana : Grad 0:1 (0:1)

250; Belna 9`

RK: Polajžer, Jakšič 93` – Polana; Potočnik 75` – Grad

Tromejnik – Kuzma : Hotiza 1:0 (0:0)

100; Kutoš 81`

Turnišče : Veržej 1:1 (1:0)

100; Lazar 36`; Hanžel 94`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometna upokojitev legende Dravinje

Prvo pomlad po dveh koronskih letih se poslavlja kopica nogometašev. Slovesno je bilo tudi…