V derbiju 20. kroga 3. SNL vzhod sta se v Veliki Polani pomerila domača Polana in vodilni Odranci. Nekaj manj kot šesto gledalcev v prvem delu ni videlo zadetkov. V nadaljevanju pa so na igrišču povsem zagospodarili varovanci Bojana Jančarja. Po dobrih dvanajstih minutah igre je za vodstvo Odrancev Gašperja Šarugo premagal Patrik Raduha. Le dobre štiri minute zatem so Odrančani svoje vodstvo povišali, še drugič na srečanju je bil natančen Patrik Raduha, tokrat je izkoristil strel iz najstrožje kazni. Dobrih dvanajst minut je vse upe Polane pokopal Luka Graj. Piko na i odlični predstavi s katero so Odranci zadržali prvo mesto na prvenstveni lestvici je v 87. minuti s svojim tretjim zadetkom na srečanju postavil Patrik Raduha. Odranci tako po derbiju kroga ostajajo na vodilnem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so nogometaši Polane ostali na tretjem mestu in si pred Odranci pridelali pet točk zaostanka. Prvi zasledovalci Odrancev nogometaši Beltincev, so doma brez večjih težav in povsem pričakovano ugnali nogometaše Radenske Slatine. Dobrih tristo gledalcev je videlo dominantne domačine, ki so povedli po dobrih dvajsetih minutah igre, ko je vodilni zadetek dosegel Jernej Tkalec, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Vodilni zadetek je žutim dal še dodatnega elana in le štiri minute zatem so Beltinčani svoje vodstvo še povišali, zadel je Jan Kristl. Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela je končni rezultat prvega dela postavil Mitja Mauko. Tudi v nadaljevanju so bili boljši nasprotnik Beltinčani, ki so do konca srečanja zadeli še dvakrat, najprej je v 70. minuti zadel Luka Ciglarič, končni rezultat je v 89. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Mitja Mauko. Beltinčani so zanesljivi zmagi ostajajo na drugem mestu z točko zaostanka za Odranci, Radenčani kljub porazu ostajajo na dvanajstem mestu prvenstvene lestvice.


V Ljutomeru so gostovali nogometaši Hotize, dobrih sto petdeset gledalcev je prvi šok doživelo povsem v začetku tekme, ko je v 3. minuti goste v vodstvo povedel Roland Polareczki. Dobrih pet minut pred iztekom srečanja so Ljutomerčani uspeli rezultat poravnati, izenačujoči zadetek je dosegel Tilen Nemec. A Hotižani so tik pred odmorom še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je zadel Ruben Rozsa. Ljutomerčani so še drugič na srečanju rezultat izenačili v 64. minuti, ko je zadel Miha Rakovec. Popoln preobrat so gostitelji izvedli v 81. minuti, ko je zmagoviti zadetek dosegel Alen Brumen. Ljutomer po še dvanajsti zmagi v prvenstvu ostaja na četrtem mestu lestvice, za tretjo Polano pa še ima štiri točke zaostanka, Hotižani so z porazom zdrsnili na šesto mesto lestvice. Hotizo je na lestvici prehitel Grad, ki je pred svojimi gledalci ugnal Črenšovce. Izvrstno so srečanje pričeli gostitelji, ki so povedli v 4. minuti srečanja, ko je vodilni zadetek dosegel Nemanja Stošić. Črenšovci so rezultat izenačili še v prvem delu, natančneje v 36. minuti, ko je domačega vratarja Erika Škodnika premagal Nikolaj Biro, ter poskrbel da nobena izmed ekip na odmor ni odšla z prednostjo. Odločilni zadetek je dobrih sto petdeset gledalcev videlo tri minute pred iztekom rednega dela srečanja, ko je zmagovalca odločil rezervist Nino Bernjak. Nogometaši Grada, so z še deseto prvenstveno zmago prehiteli Hotizo na lestvici in trenutno zasedajo peto mesto, medtem ko Črenšovci ostajajo na osmem mestu lestvice.

Pri zadnjeuvrščeni Bogojini je gostoval Tromejnik in pričakovano vknjižil tri točke. Gostje so povedli že v 6. minuti srečanja, ko je zadel Luka Kotnik. Po dobrih petnajstih minutah igre je Luka Kotnik še drugič premagal Tadeja Takučiča in Tromejniku zagotovil lepo prednost pred nadaljevanjem srečanja. Gostje so še pred iztekom prvega dela tretjič zadeli in praktično razrešili vprašanje zmagovalca, končni rezultat prvega dela je postavil Rok Bokan. Tudi v nadaljevanja srečanja so izjemno krenili gostje, ki so še četrtič zadeli v tretji minuti nadaljevanja, ko je zadel Luka Pihler. Dobre pol ure pred koncem srečanja je še drugič zadel Rok Bokan. Nogometaši Bogojine so v 79. minuti dosegli častni zadetek, ter malce omilili visok poraz, končni rezultat je postavil Mihael Ivanič. Bogojina ostaja povsem na dnu lestvice, medtem ko Tromejnik ostaja na sedmem mestu. V Rakičanu so gostovali nogometaši Turnišča, pomembne tri točke pa so ostale doma. Edini zadetek je dobrih sto petdeset gledalcev videlo v prvem delu srečanja, ko je v 27. minuti Bojana Ciguta premagal Rok Godvajs. Gostje so v 70. minuti ostali še brez Marsela Kolarja. Rakičan se je z peto prvenstveno zmago povzpel na deveto mesto lestvice, medtem ko Turnišče ostaja na predzadnjem mestu lestvice. Pomembne zmage so se veselili tudi nogometaši Gornje Radgone, ki so gostili Čardo. Edini zadetek na srečanju je v 54. minuti dosegel Tilen Klobasa. Radgončani so na lestvici prehiteli ravno Čardo in trenutno zasedajo deseto mesto.

Rezultati 20. kroga:

Avto Rajh Ljutomer : Hotiza 3:2 (1:2)

150; Nemec 41`, Rakovec 64`, Brumen 81`; Polareczki 3`, Rozsa 44`

ŠNK Radgona : Čarda Martjanci 1:0 (0:0)

100; Klobasa 54`

Rakičan : Turnišče 1:0 (1:0)

150; Godvajs 27`

Bogojina : Tromejnik 1:5 (0:3)

100; Ivanič 79`; Kotnik 6`, 15`, Bokan 41`, 60`, Pihler 48`

LUŠT Beltinci : Radenska Slatina 5:0 (3:0)

300; Tkalec 21`-11m; Kristl 25`, Mauko 39`, 89`, Ciglarič

Polana : Odranci 0:4 (0:0)

550; Raduha 57`, 61`-11m, 87`, Graj 78`

Grad : Črenšovci 2:1 (1:1)

150; Stošić 4`, Bernjak 87`; Biro 36`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…