Derbi petega kroga 3. SNL vzhod je bil odigran v Odrancih, kjer so gostovali nogometaši konjiške Dravinje. Prvi polčas se je na prekmurski ravnici končal brez zadetkov, v nadaljevanje pa so odlično vstopili varovanci Franca Cifra. Že v četrti minuti nadaljevanja je za prednost Odrančanov poskrbel Luka Ciglarič. Le štiri minute zatem so gostitelji prednost povišali, ko je Gregorja Finka premagal Marcel Horvat. A že v naslednjem napadu so Konjičani prednost znižali, za kar je poskrbel Žan Ramšak. Sledil je hiter odgovor Odrančanov, ki so ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti v 59. minuti, ko je zadel Tadej Čuk. Konjičani so v nadaljevanju poskušali čim prej znižati rezultat, kar jim je uspelo v 88. minuti, ko je zadel Jan Poljanec, a za kaj več jim je zmanjkalo časa. Odrančani so z zmago zadržali drugo mesto, Konjičani so zdrsnili na šesto.


V drugi nedeljski tekmi je Šmartno doma ugnalo celjski Šampion. Pred več kot dvesto gledalci se je srečanje pričelo dramatično in že v 9. minuti srečanja je Samo Veselič pokazal na najstrožjo kazen za gostitelje in ob tem še predčasno pot iz igrišča vratarju Celjanov Jaki Grobelniku. Strel iz bele točke za vodstvo je izkoristil domači kapetan Matjaž Trop. Prvi del srečanja več ni ponudil zadetkov, temveč še en rdeč karton, ko je dvakrat v 31. minuti porumenel David Trap. Varovanci Ramiza Smajlovića so prednost povišali v 67. minuti, ko je rezervnega vratarja Celjanov ugnal David Hrastnik. Le štiri minute zatem so gostitelji še tretjič zatresli mrežo gostov, za občutnejšo prednost pred končnico je poskrbel Alen Bukšek. Celjani so sicer v 75. minuti uspeli znižati rezultat, ko je v polno meril Tomaž Marko, a do konca srečanja so nogometaši Šmartnega prednost dveh zadetkov zadržali za tretjo prvenstveno zmago.

Že v soboto so pričakovane tri točke osvojili vodilni nogometaši Podvincev, ki so gostovali pri zadnjeuvrščeni Radgoni. Če še pred srečanjem sploh ni bilo jasno ali bo tekma odigrana ali ne, to ni zmotilo gostov, ki so povedli že v prvi minuti, ko je v polno meril Jan Ziko Zajko. Po slabe pol ure igre so Radgončani uspeli rezultat poravnati, ko je Tiborja Cajnka premagal Jaša Zupančič. Tik pred koncem prvega polčasa so Podvinčani ponovno povedli, ko je v polno meril Rok Svenšek. Drugi del je povsem pripadel gostom, ti so v zadnjih trinajstih minutah na krilih rezervista Patrika Jaušovca zadeli še trikrat za končno visoko zmago. Podvinčani z novo, še četrto zmago ostajajo na vrhu razpredelnice.

Do pomembne zmage so na zahtevnem gostovanju pri Ljutomeru prišli nogometaši Kety Emmi Bistrice. Srečanje so sicer boljše pričeli Prleki, ki so povedli po pol ure igre, ko je Jako Dabanoviča premagal Primož Panič, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Bistričani so rezultat obrnili v končnici srečanja, najprej so devet minut pred iztekom rednega dela uspeli izenačiti, ko je Tim Jelenko premagal Benjamina Grubića. Tri točke in drugo prvenstveno zmago pa je v 90. minuti Bistričanom zagotovil Rok Horvat.

Do izjemno pomembnih treh točk so pri Veržeju prišli tudi nogometaši Vidma pri Ptuju. Videmčani so povedli sredi prvega polčasa, ko je Alena Buzetija premagal Jaka Vajda, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu igre. Veržejci so rezultat izenačili v 57. minuti, ko je gostujočo mrežo zatresel Mark Žvikart. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so gostje ostali brez Sebastjana Krajnca, ki je prejel rdeč karton. A kljub igralcu manj so varovanci Roberta Hojnika uspeli še drugič na srečanju zadeti, za zmago in tri točke je v 77. minuti poskrbel Nikola Antolić.

Prve tri točke v novem prvenstvu so doma proti Zrečam osvojili nogometaši prevaljskega Korotana. Srečanje na stadionu Ugasle peči se je pričelo z rdečim kartonom pri gostih in najstrožjo kaznijo za domače. Pordečel je Blaž Podkrajšek, za vodstvo Korošcev pa je iz bele točke zadel Grega Triplat. Prevaljčani so prednost povišali v 20. minuti srečanja, ko je v polno meril Nejc Plesec. Končni rezultat srečanja je dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela postavil Petar Jelić.

Rezultati 5. kroga 3. SNL vzhod:

Odranci : Dravinja 3:2 (0:0)

150; Ciglarič 49`, Horvat 53`, Čuk 59`; Ramšak 54`, Poljanec 88`

Šmartno 1928 : Šampion 3:1 (1:0)

200; Trop 10`-11m, Hrastnik 67`, Bukšek 71`; Marko 757

RK: Grobelnik 9` – Šampion; Trap 31` – Šmartno 1928

Radgona : Podvinci 1:5 (1:2)

30; Zupančič 28`; Ziko Zajko 1`, Svenšek 43`, Jaušovec 77`, 90`, 92`

Avto Rajh Ljutomer : Kety Emmi Bistrica 1:2 (1:0)

60; Panič 29`; Jelenko 81`, Horvat 90`

Veržej : Videm pri Ptuju 1:2 (0:1)

50; Žvikart 57`; Vajda 22`, Antolić 77`

RK: Krajnc 71`

Korotan Prevalje : Zreče 3:0 (2:0)

250; Triplat 8`-11m, Plesec 20`, Jelić 69`

RK: Podkrajšek 7` – Zreče

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…