Osrednje srečanje 8. kroga v 3. SNL vzhod je bilo odigrano v Ljutomeru, kjer je dobrih dvesto gledalcev videlo prvi poraz domačinov in zmago gostov iz Odrancev. Gostje so povedli v 27. minuti igre, ko je domačega vratarja Uroša Mlinariča premagal Luka Pihler. Odrančani so minimalno prednost držali vse do končnice dvoboja, ko so dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela uspeli še drugič na srečanju premagati domačega vratarja. Zmago in nove tri točke je potrdil rezervist Jure Lukač. Odrančani so se z tremi točkami zavihteli na drugo mesto lestvice, Ljutomerčani ob prvem letošnjem porazu so zdrsnili na tretje mesto lestvice.


Vodilni Veržej je v Gornji Radgoni prišel še do šeste prvenstvene zmage s katero je ostal na vrhu lestvice. Toda gostje so se proti Radgončanom zelo namučili, da so prišli do treh točk. Prvi del srečanja ni ponudil zadetkov. Gostje so trdne domačine zlomili v 73. minuti, ko je Veržej v vodstvo popeljal Niko Vajda. Zadetek je dal vetra gostom in ti so le dve minuti zatem še povišali svoje vodstvo, ko je končni rezultat postavil Marko Ilić. Radgona ostaja na dnu lestvice.

Polana je doma proti Črenšovcem prišla še do druge prvenstvene zmage. V prvem delu sicer dobrih dvesto petdeset gledalcev ni videlo zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimiveje v nadaljevanju. Na sceno je stopil Andrej Žugelj, ki je najprej poskrbel za vodstvo v 51. minuti. Slabih deset minut zatem je uspel rezultat povišati, v 68. minuti pa je s hat-trickom poskrbel za tri točke Polane. Gostje iz Črenšovcev so uspeli v končnici srečanja le olepšati rezultat. Polana se je z drugo prvenstveno zmago zavihtela na šesto mesto, Črenšovci so zdrsnili na predzadnje mesto na lestvici.

V Kuzmi, domačemu Tromejniku ni uspelo presenetiti Grada. Prvi del srečanja se je pred približno tristo gledalci končal brez zadetkov. Zato pa so v nadaljevanju pritisnili gostje, ter že v četrti minuti nadaljevanja povedli, ko je domačega vratarja premagal Nikolas Buček Grubar. V izteku srečanja je zmago in nove tri točke potrdil Dejan Belna. Grad se je s četrto prvenstveno zmago utrdil na četrtem mestu lestvice, Tromejnik je z novim porazom zdrsnil na osmo mesto.

V Turnišču so gostovali nogometaši Hotize. Srečanje so boljše pričeli gostitelji, ki so povedli dobrih deset minut pred iztekom prvega dela, ko je gostujočega vratarja premagal Erik Lutar. Po dobrih dvajsetih minutah nadaljevanja so domačini svojo prednost povišali z zadetkom Blaža Lebarja. Vodstvo je domače uspavalo, medtem ko  so gostje po drugem zadetku v svoji mreži le krenili, ter dve minuti zatem uspeli rezultat znižati, zadel je Anton Ftičar. Hotižane je zadetek motiviral, in v končnici srečanja je Roland Polareczki uspel rezultat izenačiti. Turnišče z novo točko ostaja na mestu lestvice, Hotiza se je z novo točko povzpela na sedmo mesto.

 

Rezultati 8. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Odranci 0:2 (0:1)

200; Pihler 27`, Lukač 83`

Radgona : Veržej 0:2 (0:0)

90; Vajda 73, Ilić 75`

Polana : Črenšovci 3:1 (0:0)

250; Žugelj 51`, 60`, 68`-11m; Graj 82`

Tromejnik – Kuzma : Grad 0:2 (0:0)

300; Buček Huber 49`, Belna 88`

Turnišče : Hotiza 2:2 (1:0)

150; Lutar 35`, Lebar 65`; Ftičar 67`, Polareczki 87`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…