Derbi 9. kroga v 3. SNL vzhod je na stadion Čistina privabil nekaj manj kot petsto gledalcev. Trd derbi med vodilnim Veržejem in tretjeuvšrčenim Ljutomerom ni ponudil zadetkov, tako sta si ekipi razdelili po točko, Veržej pa ostaja še edini klub, ki ne pozna poraza, in z novo točko ohranja prvo mesto na lestvici, Ljutomer kljub z novo točko ostaja na tretjem mestu lestvice.


Foto: Blaž Weindorfer

V drugem sobotnem srečanju pa je približno sto gledalcev prišlo na svoj račun saj so videli šest zadetkov na srečanju med domačimi Črenšovci in Tromejnikom iz Kuzme. Domačini so povedli po dobre pol ure igre, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Mario Skuhala, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Črenšovci so naravnost fantastično odrli drugi del in že v drugi minuti povišali vodstvo z zadetkom Luke Graja. V 68. minuti so domačini še tretjič zatresli mrežo Tromejnika, zadel je Tomaž Krauthaker. Dobre štiri minute je sicer gostom nekaj upanja vlil Ludvik Zrim in gostje so pričeli z še bolj napadalno igro, kar je obrodilo sadove dobrih deset minut pred iztekom rednega dela, ko je Rok Bokan Tromejnik približal le na zadetek zaostanka. A le dve minuti zatem je Tomaž Krauthaker s svojim drugim zadetkom poskrbel za še tretjo zmago Črenšovcev s katero so domačini na lestvici prehiteli ravno Tromejnik, ki sedaj zaseda deveto mesto, Črenšovci pa osmo.

Za največje presenečenje kroga so poskrbeli nogometaši Polane, ki so slavili v Odrancih. A Odrančani so srečanje pričeli povsem po svojih željah in že v 11. minuti povedli, ko je za veselje več kot štiristo gledalcev poskrbel Luka Pihler. A veselje domačinov ni trajalo ravno dolgo, saj je le pet minut zatem Marcel Horvat rezultat izenačil. Po dobre pol ure igre, so gostje uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, ko je za vodstvo Polane poskrbel Michael Jakšić. Odrančani so v nadaljevanju vse sile usmerili proti vratom gostov, a se ni izšlo, še več v končnici je Andrej Žugelj še tretjič zarasel mrežo gostiteljev, za šele tretjo zmago Polane v prvenstvu. Polana se je z zmago zavihtela na peto mesto, Odranci so z šele prvim porazom zdrsnili na četrto mesto lestvice.

Do nove še pete zmage je pričakovano prišel Grad, ki je doma zanesljivo odpravil Turnišče. Domačine je v vodstvo v 27. minuti popeljal Nikolas Buček Hribar. Le minuto zatem je isti igralec še drugič na srečanju ugnal gostujočega vratarja Bojana Ciguta, ter poskrbel za zanesljivo vodstvo že ob polčasu. V petnajsti minuti nadaljevanja so se gostje uspeli približati z zadetkom Dražena Lazarja, a je sledil hiter odgovor gostiteljev, ki so v nadaljevanju še dvakrat zatresli mrežo gostov. Najprej je v 72. minuti zadel Niko Vrabelj, končni rezultat pa je le dve minuti zatem postavil Dejan Belna, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Belna se je z še sedmim prvenstvenim zadetkom zavihtel tudi na prvo mesto liste strelcev, Grad pa z novo zmago na drugo mesto lestvice, Turnišče je zdrsnilo na šesto mesto.

Hotiza je proti Radgoni vknjižila še drugo prvenstveno zmago. Gostitelji so povedli v 36. minuti igre, ko je gostujočega vratarja premagal Andrej Fandel. Zmago in tri točke je potrdil Jan Grmek v 68. minuti igre. Hotižani kljub zmagi ostajajo na sedmem mestu lestvice, Radgončani z novo ničlo ostajajo na dnu prvenstvene lestvice.

Rezultati 9. kroga 3. SNL vzhod:

Veržej : Avto Rajh Ljutomer 0:0

450

Črenšovci : Tromejnik – Kuzma 4:2 (1:0)

100; Skuhala 29`, Graj 48`, Krauthaker 68`, 82`; Zrim 72`, Bokan 80`

Odranci : Polana 1:3 (1:2)

400; Pihler 11`; Horvat 16`, Jakšič 30`, Žugelj 87`

Hotiza : Radgona 2:0 (1:0)

120; Fanedl 36`, Grmek 68`

Grad : Turnišče 4:1 (2:0)

200; Buček Huber 27`, 28`, Vrabelj 72`, Belna 74`-11m; Lazar 61`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …