V tem vikendu bo na sporedu peti krog, vodilni Ljutomer bo že v soboto igral v gosteh pri Turnišču. Ljutomerčani so v preteklem krogu doma zanesljivo odpravili Grad, medtem ko je Turnišče še drugič v prvenstvu ostalo praznih rok, tokrat so priznali premoč Tromejniku. Turnišče še vsaj doma ne pozna poraza in v domačem taboru, si želijo, da tudi tokrat nebi klonili proti vodilni ekipi iz prvenstven razpredelnice. Medtem gostje načrtujejo, da tudi po petem krogu ostanejo na vrhu, za kar potrebujejo vsaj točko.


Drugi sobotni obračun bo odigran v Gornji Radgoni, kjer bo Radgona gostila ekipo Tromejnika iz Kuzme. Obe ekipi imata na svojem računu po tri točke, a Radgončani imajo na svojem računu že tri remije, medtem ko je Tromejnik svoje tri točke zbral z zmago iz preteklega kroga ko je doma odpravil Turnišče. Radgončani bi po vseh remijih zagotovo radi okusili tudi slast zmage in Tromejnik je več kot primeren tekmec, da tri točke ostanejo v Radgoni.

Nogometaši Veržeja bodo tokrat igrali pred svojimi gledalci, gostili pa bodo letos ne tako prepričljivo Polano. Veržej je v preteklem krogu dolgo vodil v Odrancih na koncu pa prejel zadetek, ter še drugič v prvenstvu osvojil točko. Veržej vsaj doma ne pozna poraza in tudi tokrat so domačini glede na trenutno formo obeh ekip favoriti. Polani kot rečeno v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, na svojem računu imajo štiri točke in v gostujočem taboru bi zagotovo radi presenetili Veržej, a bodo morali pokazati bistveno več kot pretekli vikend, ko so remizirali doma z Radgono.

Vsaj na papirju ima v tem krogu najlažjo nalogo ekipa Odrancev, ki se odpravlja v goste k Hotizi. Hotižani so v štirih nastopih osvojili le eno točko, medtem, ko so Odranci v tem prvenstvu še neporaženi, v zadnjem krogu pa so pokazali, vztrajnost, ko so zaostanek za Veržejem na koncu pretvorili  v točko. Hotižani bi nedvomno bili zelo veseli prvega kompleta treh točk v letošnji sezoni, a za to bi morali prikazati najboljšo predstavo v letošnji sezoni.

Grad bo v tem krogu gostil ekipo Črenšovcev, sosedski dvoboj iz prvenstvene lestvice bi moral biti nedvomno zanimiv. Obe ekipi igrata dokaj solidno, čeprav je Grad v preteklem krogu dokaj visoko izgubil pri Ljutomeru, medtem ko so Črenšovci z minimalno razliko odpravili Hotizo. Grad je v edini domači tekmi osvojil točko proti Veržeju, in v domačem taboru upajo, da tudi tokrat izkoristijo prednost domačega igrišča in vknjižijo še drugo prvenstveno zmago.

Razpored 5. Kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 15.09.2018

16:00; Turnišče; Turnišče : Avto Rajh Ljutomer

16:00; Gornja Radgona; Radgona : Tromejnik – Kuzma

16:00; Veržej; Veržej : Polana

Nedelja; 16.09.2018

16:00; Hotiza; Hotiza : Odranci

16:00; Grad; Grad : Črenšovci

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja v gosteh ugnala Podvince, Korotan presenetil Dravograd

Tudi vzhodna skupina tretje lige počasi končuje sezono. Štiriindvajseti krog je prinesel š…