Uvodni krog v 3. SNL vzhod je v uvodnem krogu nedvomno za največje presenečenje poskrbel Ljutomer, ki je visoko slavil proti Polani v gosteh. Gostje so imenitno pričeli srečanje in že v 5. minuti povedli z zadetkom Primoža Munde. Dobrih dvajset minut zatem so gostje povišali prednost potem ko je Gašperja Šerugo ugnal Primož Panič. Tudi v nadaljevanje so boljše krenili gostje, ter v peti minuti nadaljevanja še dodatno povišali prednost potem ko je še drugič na srečanju zadel Primož Munda. Vprašanje zmagovalca je v 64. minuti razrešil s svojim drugim zadetkom Primož Panič. Za končni rezultat je deset minut pred iztekom rednega dela poskrbel rezervist Dejan Kociper.


Tudi Odranci so imenitno pričeli prvenstvo s tremi točkami v Kuzmi pri Tromejniku. Prvi del srečanja približno sto petdeset gledalcev ni videlo zadetkov. Zato pa so v nadaljevanje odločno krenili varovanci Franca Ciferja, ki so povedli po dobri uri igre, ko je vodilni zadetek dosegel Tadej Čuk. Dobrih deset minut zatem so gostje povišali prednost z zadetkom Dejana Sreša. Dobrih dvanajst minut pred koncem srečanja so gostje zadeli še tretjič, najstrožjo kazen je uspešno realiziral David Vinkovič. Piko na i prvi zmagi je v 90. minuti postavil rezervist Jure Lukač.

V zadnji nedeljski tekmi so Turnišče doma slavile proti Črenšovcem. Gostitelji so povedli v 10. Minuti igre, ko je zadel Gregor Pavel. Gostov vodstvo domačinov ni zmedlo in le šest minut zatem so nogometaši Črenšovcev uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Luka Graj. Domačini so ponovno povedli v petnajsti minuti nadaljevanja, ko je zmago in tri točke domačinov zagotovil Aleksander Koren.

Nogometaši Veržeja so uvodoma gostili Hotizo in si zmago ter prvi komplet treh točk zagotovili šele globoko v sodnikovem dodatku. V prvem delu srečanja dobrih dvesto gledalcev ni videlo zadetkov. Gostitelji so povedli v deseti minuti nadaljevanja, ko je Marko Ilić izkoristil strel iz bele točke. Hotižani so rezultat izenačili dobrih dvajset minut pred iztekom rednega delo z zadetkom Luciana Pozsgaia. Veržej si je prve tri točke zagotovil v četrti minuti sodnikovega dodatka, ko je Davida Sarjaša ugnal Karel Šalamun.

Edino srečanje prvega kroga, kjer ni bilo zmagovalca se je odigralo v Gornji Radgoni, kjer je Radgona gostila Grad. Po dobre pol ure igre so povedli gostje, ko je Dragana Topića premagal Nemanja Stošić. Radgončani so rezultat uspeli izenačiti v sedmi minuti sodnikovega dodatka, ko je točko priigral Kristjan Kolarič.

 

Rezultati 1. kroga 3. SNL vzhod:

 

Radgona : Grad 1:1 (0:1)

200; Kolarič 53`; Stošić 30`

 

Veržej : Hotiza 2:1 (0:0)

200; Ilić 56`-11m, Šalamun 94`; Pozsgai 70`

 

Polana : Avto Rajh Ljutomer 0:5 (0:2)

250; Munda 5`, 50`, Panič 26`, 64`, Kociper 80`

 

Tromejnik – Kuzma : Odranci 0:4 (0:0)

150; Čuk 60`, Sreš 71`, Vinković 78`, Lukač 90`

 

Turnišče : Črenšovci 2:1 (1:1)

100; Pavel 10`, Koren 61`; Graj 16`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…