V 3. slovenski nogometni ligi vzhod se s tekmami 19. kroga pričenja zadnja tretjina prvenstva. Za pare v zadnji zadnje tretjine je poskrbel žreb, tako se bodo v tem krogu ekipe iz zgornjega dela lestvice pomerile z ekipami iz spodnjega dela lestvice.


Vsaj na papirju bi moral biti najzanimivejši obračun med peto in šesto ekipo iz lestvice, Veržej bo namreč doma gostil ekipo Črenšovcev, ekipi pa ločita zgolj dve točki. Veržej v srečanje proti Črenšovcem vstopa z dvema zaporednima zmagama sploh zadnja proti Ljutomeru je bila izjemno pomembna za varovance Mitje Erniše. A na drugi strani tudi Črenšovci prihajajo v Veržej na krilih dveh zaporednih zmag. Obe ekipi sta tako v dobri formi, Veržejci bi se z zmago odlepili od Črenšovcev na lestvici, medtem ko bi Črenšovci z morebitno zmago zavihteli na peto mesto lestvice. Obe ekipi imata iz letošnje sezone po eno zmago, obe sta slavili pred domačimi gledalci, bo tokrat drugače?

V drugi sobotni tekmi bo tretjeuvrščeni Ljutomer doma gostil ekipo Tromejnik iz Kuzme, ki se trenutno nahaja na osmem mestu lestvice. Ljutomerčani so po odličnem začetku spomladanskega dela pretekli vikend doživeli prvi poraz, ko so doma priznali premoč Veržeju. Tromejnik se trenutno nahaja v seriji dveh zaporednih porazov in išče izhod iz mini krize. A tokratni nasprotnik jim nikakor ne leži preveč, saj so Ljutomerčani oba medsebojna dvoboja iz letošnje dobili, tudi tokrat pa so favoriti za nove tri točke s katerimi bi ostali vsaj na tretjem mestu lestvice.

Vodilni Odranci bi naj imeli vsaj na papirju najlažjo nalogo, saj doma pred svojimi gledalci gostijo zadnjeuvrščeno Radgono. Radgončani so sicer pretekli vikend prvi v letošnji slavili, tokrat pa jih čaka ena izmed najtežjih nalog, v kolikor želijo priti vsaj do točke. Odrančani so sicer pretekli vikend priznali premoč Polani v gosteh in v domačem taboru bodo skušali narediti vse, da se čim prej vrnejo na zmagovita pota. Ob pogledu na lestvico bi bilo vse razen treh točk Odrančanov veliko presenečenje, čeprav so Radgončani enkrat letos že zagodli Odrančanom in jim odščipnili točke.

Prvi zasledovalci vodilnih Odrancev, nogometaši Grada ki imajo celo enak točkovni izkupiček bodo proti Hotizi lovili četrto zaporedno zmago. Glede na formo obeh ekip, bi tri točke morale ostati doma, saj so gostitelji trenutno v izjemni formi v svojih vrstah pa imajo tudi prvega strelca prvenstva Bojana Belno, ki bo tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za vrata Hotize. Obe srečanji v letošnji sezoni so dobili nogometaši Grada, in v kolikor bi bilo tokrat drugače, bi to veljajo za svojevrstno presenečenje.

Nogometaši Polane so po dveh zaporednih porazih pretekli vikend le prišli do treh točk, ko so doma ugnali vodilne Odrance, ter napovedali novo serijo zmag. Tokrat bodo pred svojimi gledalci gostili Turnišče. Gostje niso okusil slasti zmage že tri kroge, tudi tokrat pa jih čaka izjemno zahtevna naloga v kolikor želijo priti do pozitivnega rezultata v Veliki Polani. Glede na formo obeh ekip, vloga favoritov pripada gostiteljem, ki bi s tremi točkami obdržali razliko do vodilne trojke.

Razpored 19. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 6.4.2019

16:30; Veržej; Veržej : Črenšovci

16:30; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Tromejnik – Kuzma

Nedelja; 7.4.2019

16:30; Velika Polana; Polana : Turnišče

16:30; Odranci; Odranci : Radgona

16:30; Grad; Grad : Hotiza

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …