V tokratnem 24. krogu 3. slovenske nogometne lige vzhod se tako v soboto, kot v nedeljo obeta dve nadvse zanimivi preizkušnji, kjer se bo vodilni Grad v gosteh pomeril z Polano, medtem ko se bodo Odranci odpravili k Veržeju.


Vodilni Grad bo kot rečeno gostoval pri Polani. Oboji igrajo nadvse zanesljivo, Polana je pretekli teden v lepotici kroga remizirala v Ljutomeru, medtem ko je Grad izkoristil spodrsljaj Odrancev ter se zavihtel na vrh lestvice. V letošnji sezoni je bil obakrat uspešnejši Grad, obakrat za gol razlike. Tudi tokrat bodo nogometaši Grada bistveno bolj motivirani saj si želijo ostati na vrhu lestvice, medtem ko lahko gostitelji odigrajo sproščeno, kar je lahko tudi voda na mlin Polani v tokratnem srečanju.

V drugi nedeljski tekmi bo Turnišče doma gostilo Tromejnik. Gre za sosedski obračun ekip, ki imata na sedmem in osmem mestu povsem identični točkovni izkupiček. V medsebojnih dvobojih v letošnji sezoni so uspešnejši tokratni gostje iz Kuzme, ki imajo na svojem računu zmago in neodločen rezultat. Je pa vsaj za odtenek v boljši formi trenutno ekipa iz Kuzme, ki je v zadnjih dveh krogih dvakrat ostala nepražena, lahko prvič v letošnji sezoni slavi Turnišče?

Sobotni derbi kroga bo odigran v Veržeju, kjer v goste prihajajo nogometaši Odrancev. Odrančani so pretekli vikend po remiju z Črenšovci prepustili prvo mesto Gradu, medtem ko je Veržej priznal premoč Grada. Veržej več tekmovalnih ambicij nima, zato lahko nastopi povsem sproščeno, medtem ko so Odrančani zagotovo pod pritiskom zmage v boju za prvo mesto na lestvici. Odrančani so zadnji medsebojni dvoboj dobili, se bodo veselili še drugič letos, ali prvič letos igralci Veržeja?

Vsaj na papirju imajo najlažjo nalogo tokratnega kroga nogometaši Ljutomera, ki gostijo zadnjeuvrščeno Radgono. Ljutomerčani so pretekli vikend v končnici dvoboja dopustili Polani, da so jim odščipnili dve točki, medtem ko so Radgončani v seriji dveh zaporednih porazov. Glede na trenutno situacijo, je vloga izrazitega favorita na strani Ljutomerčanov.

V Črenšovcih bodo tokrat gostovali nogometaši Hotize. Črenšovci kljub slabim rezultatom trdno v rokah držijo šesto mesto, medtem ko so Hotižani na predzadnjem mestu. Črenšovci so sicer nakazali dvig forme pretekli vikend, ko so remizirali v Odrancih, medtem ko so tudi Hotižani v zadnjih dveh krogih dvakrat izvlekli remi. V letošnji sezoni so se dvakrat veselili nogometaši Črenšovcev, ki iščejo v soboto že tretjo zaporedno zmago v medsebojnih dvobojih.

Razpored 24. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 11.5.2019

15:00; Črenšovci; Črenšovci : Hotiza

17:00; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Radgona

17:00; Veržej; Veržej : Odranci

Nedelja; 12.5.2019

17:00; Velika Polana; Polana : Grad

17:00; Turnišče; Turnišče : Tromejnik – Kuzma

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …