Vodilni Grad ne popušča, tokrat so doma pred svojimi gledalci odpravili Hotizo. Dobrih sto petdeset gledalcev je videlo pravo poslastico. Srečanje so boljše pričeli gostje, ki so povedli v 13. minuti igre, ko je zadel Andrej Fanedel. Dobrih sedem minut pred iztekom prvega polčasa je sledil nov šok v domačem taboru ko so gostje povedli z 0:2, zadel je Adam Zagorec. Tudi v nadaljevanje so boljše vstopili gostje, ki so v deseti minuti nadaljevanja še tretjič zatresli mrežo Grada, tokrat je zadel Roland Polareczki. Po tretjem zadetku so se nogometaši Grada le prebudili in najprej po dobri uri igre rezultat nižali z zadetkom Alena Gašperšiča. Dobrih sedem minut zatem je sledil nov zadetek v mreži gostov, tokrat je zadel Damir Fujs. Ko je Kevin Poredoš v 70. minuti igre rezultat izenačil, so v domačem taboru začeli verjeti v popoln preobrat, ki se je zgodil v 77. minuti igre, ko je za vodstvo Grada zadel Rok Potočnik. Grad v končnici srečanja vodstva več ni izpustil iz rok z novo zmago pa ostaja na vrhu lestvice, Hotiza ostaja osma.


Za eno večjih presenečenj so poskrbeli nogometaši Črenšovcev, ki so doma ugnali ekipo Veržeja. Že v 20. minuti igre je Črenšovce v vodstvo popeljal Tomaž Krauthaker. Dobrih deset minut zatem so gostje ostali brez Renalda Vidoviča, ki je prejel še drugi rumeni karton. Številčno prednost so gostitelji izkoristili še v prvem delu, ko so tik pred odhodom na odmor povišali prednost, za občutenjšo prednost je zadel Mario Skuhala. V osmi minuti nadaljevanja so Črenšovci še tretjič zatresli mrežo Veržeja, končni rezultat je postavil Gregec Roška. Črenšovci so kljub zmagi ostali na šestem mestu, Veržej je zdrsnil na četrto mesto lestvice.

Novih treh točk so se proti Tromejniku veselili nogometaši Ljutomera. Prleki so povedli dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa, ko je mrežo gostov zatresel Tilen Nemec. V dvajseti minuti igre je prednost Ljutomera povišal Miha Rakovec. A so se gostje v 73. minuti uspeli približati na zadetek zaostanka, ko je domačega vratarja premagal Szabolcs Andrejek. Ljutomerčani so v 84. minuti ponovno pobegnili na dva zadetka prednosti, še drugič na srečanju je zadel Miha Rakovec. Gostje so v končnici sicer uspeli ublažiti poraz, ko je zadel rezervist Benjamin Kamenica, za kaj več pa je zmanjkalo časa. Ljutomerčani so se z novimi tremi točkami povzpeli na tretje mesto lestvice, Tromejnik ostaja na predzadnjem devetem mestu.

Odranci so doma gostili Radgono in po zaostanku na koncu le prišli do treh točk. Srečanje se je začelo z zgodnjo izključitvijo domačega branilca Patrika Horvata, dobrih sto petdeset gledalcev pa je na zadetke čakalo vse do izteka srečanja. Najprej so v 81. minuti za šok na tribuni poskrbeli Radgončani, ki so povedli z zadetkom Mitje Adama. Odrančanov vodstvo gostov ni zmedlo in le tri minute zatem so rezultat izenačili potem ko je mrežo gostov zatresel David Vinkovič. Le minuto zatem pa so Odrančani rezultat popolnoma preobrnili v svojo korist, za zmago je zadel Luka Pihler. Odranci so se z zmago zavihteli na drugo mesto lestvice, Radgona ostaja na dnu lestvice.

Pete zaporedne zmage se veselijo v taboru Polane, ki je doma ugnala Turnišče. Prvi polčas je z dvema zadetkoma pripadel Andreju Žuglju, ki je zadel v razmaku štirih minut. V deveti minuti nadaljevanja je Marcel Horvat poskrbel za še občutnejšo prednost. Končni rezultat pa je v 66. minuti postavil Andrej Lotrič. Polana je kljub trem točkam ostala na petem mestu lestvice, Turnišče ostaja sedmo.

Rezultati 12. kroga 3 SNL vzhod:

Grad : Hotiza 4:3 (0:2)

150; Gašperšič 60`, Fujs 67`, Poredoš 70`, Potočnik 77`; Fanedl 13`, Zagorec 37, Polareczki 55`

Črenšovci : Veržej 3:0 (2:0)

100; Krauthaker 20`, Skuhala 43`, Roškar 53`

RK: Vidovič 34` – Veržej

Avto Rajh Ljutomer : Tromejnik – Kuzma 3:2 (1:0)

50; Nemec 34`, Rakovec 64`, 84`; Andrejek 73`, Kamenica 92`

Odranci : Radgona 2:1 (0:0)

150; Vinkovič 84`, Pihler 85`; Adam 81`

RK: Horvat 16` – Odranci

Polana : Turnišče 4:0 (2:0)

300; Žugelj 24`, 28`, Horvat 54`, Lotrič 66`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NK Kety Emmi Bistrica se krepi za naskok na 2. SNL

V Bistrici se je začelo zares. Po rekreativno/testnem vložku treh treningov v začetku janu…