V edini sobotni tekmi je Ljutomer doma gostil ekipo Tromejnika iz Kuzme. Ljutomerčani so upravičili vlogo favoritov in vknjižili novo še enajsto prvenstveno zmago. Dobrih sto gledalcev je sicer na zadetke čakalo vse do same končnice srečanja, ko je najprej dobrih osem minut pred iztekom rednega dela za vodstvo poskrbel rezervist Lan Feguš Makovec. Končni rezultat je le tri minute zatem postavil Mario Skuhala. Ljutomerčani so zadržali tretji mesto na lestvici, Tromejnik ostaja osmi.


Vodilni Odranci so doma gostili zadnjeuvrščeno Radgono in do zmage prišli šele globoko v sodnikovem podaljšku. Varovanci Franca Cifra so pričeli imenitno in na krilih prvega strelca Davida Vinkoviča že v 4. minuti povedli. Minimalno prednost so zadrževali vse do 80. minute, ko so Radgončani utišali dobrih dvesto petdeset gledalcev, ko je izenačujoči zadetek dosegel rezervist Marko Horvat. Ko je že vse kazalo na veliko presenečenje v Odrancih so se gostitelji izvlekli z zadetkom Patrika Horvata v drugi minuti sodnikovega dodatka. Z zmago Odrančani še naprej ostajajo vodilno moštvo prvenstva, Radgončani ostajajo prikovani na dno lestvice.

Tudi nogometaši Grada so doma pred svojimi gledalci upravičili vlogo favoritov in visoko odpravili predzadnjeuvrščeno Hotizo. Varovanci Bogana Črnka so imenitno pričeli srečanje in povedli že v 2. minuti srečanja, ko je vodilni zadetek dosegel Kevin Poredoš, ki je le tri minute zatem še drugič premagal Danila Farkaša. Že v 18. minuti so gostitelji še tretjič zatresli mrežo Hotižanov, med strelce se je vpisal prvi strelec prvenstva Dejan Belna s svojim še štirinajstim zadetkom v prvenstvu.  Končni rezultat je v peti minuti nadaljevanja postavil Primož Seršen. Grad z novimi tremi točkami ostaja na drugem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilni Odranci.

Tudi nogometaši Polane so proti Turnišču prišli do pričakovanih treh točk. Dobrih tristo gledalcev je na prvi zadetek čakalo dobrih deset minut, ko je gostitelje v vodstvo popeljal Andrej Žugelj, ki je v naslednjih dvanajstih minutah z še dvema zadetkoma dosegel hat-trick. Po slabe pol ure je svoj strelski pohod pričel še Marcel Horvat. Gostje so le nekaj trenutkov zatem uspeli rezultat znižati, ko je zadel Aljoša Kovač. V peti minuti nadaljevanja so gostje na krilih drugega zadetka Aljoše Kovača še upali na preobrat, a je na sceno stopil Marcel Horvat in v nadaljevanju srečanja z še dvema zadetkoma tudi sam dosegel hat-trick, ter potrdil zmago Polane, ki z novimi tremi točkami ostaja na četrtem mestu lestvice, Turnišče ostaja sedmo.

Rezultati 19. kroga 3. SNL vzhod:

Avto Rajh Ljutomer : Tromejnik – Kuzma 2:0 (0:0)

100; Feguš Makovec 82`, Skuhala 85`

Odranci : Radgona 2:1 (1:0)

250; Vinkovič 4`, Horvat P. 92`, Horvat M. 80`

Polana : Turnišče 6:2 (4:1)

300; Žugelj 11`, 19`, 22`, Horvat 28`, 69`, 82`; Kovač 31`, 50`

Grad : Hotiza 4:0 (3:0)

150; Poredoš 2`, 5`, Belna 18`, Seršen 50`

Veržej : Črenšovci – 17.4.2019

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Vipava s petnajsto zmago čez Adrio

V Vipavi smo videli zadnjo tekmo 24.kroga tretje lige zahodne skupine. To je bila že osemn…