Pred nami je predzadnji 26. krog v vzhodni skupini 3. slovenske nogometne lige, ki lahko situacijo pred zadnjim krogom dodatno zaplete ali pa celo razplete.


Vodilni nogometaši Odrancev se tokrat odpravljajo na eno zahtevnejših gostovanj v Ljutomer. Prleki, ki zasedajo trenutno tretje mesto na lestvici so sicer v zadnjih štirih krogih precej popustili v formi, saj so ob dveh remijih nanizali še dva poraza. Na drugi strani pa so Odrančani po remiju in prepustitvi prvega mesta, pred tedni, ponovno vknjižili dve zaporedni zmagi in se zavihteli na sam vrh lestvice. Odrančani so se pretekli vikend namučili z Polano, medtem ko so Ljutomerčani doživeli poraz proti Gradu. Ljutomer bi z prvo medsebojno zmago v letošnji sezoni dodatno otežil delo Odrančanom pred osvojitvijo naslova, saj ima Grad precej lažjo nalogo, gostil bo Radgono. Odrančani bodo v Ljutomeru zagotovo krenili odločno na tri točke v derbiju kroga, a bodo morali igrati precej preudarno, da si z morebitnim neuspehom ne zagrenijo obstoja na vrhu pred velikim finalom prvenstva prihodnji teden.

Prvi zasledovalci Grada se s tekmo proti zadnjeuvrščeni Radgoni poslavljajo od svojih navijačev v letošnjem prvenstvu. V zadnjem ligaškem obračunu pred svojimi gledalci so varovanci Bogdana Črnka izraziti favoriti proti že dlje časa odpisani Radgoni. Za Grad v boju za naslov prvakov šteje samo zmaga proti Radgoni, ki pa je enkrat v letošnji sezoni že prekrižala načrte Gradu, ko se je tekma v prvem krogu končala z delitvijo točk.

Nogometaši Polane, ki zasedajo četrto mesto se od svojih gledalcev poslavljajo s tekmo proti Hotizi. Polana, ki je pretekli vikend prekinila pozitivno serijo z porazom pri Odrancih, je tudi v srečanju proti Hotizi v vlogi favorita. Hotižani še sicer v zadnjih dveh krogih lahko upajo na preboj na sedmo mesto, a ob tem se mora izpolniti kar nekaj pogojev, ki pa niso odvisni od njih, zato bi morali tokrat v gosteh priti do treh točk. V kolikor se Hotižanom ne izide s tremi točkami.

Veržej bo v zadnji domači tekmi letošnje sezone gostil ekipo Tromejnika iz Kuzme. Veržejci trdno v svojih rokah držijo peto mesto, medtem ko Tromejnik zaseda sedmo mesto. Po dobrih predstavah so gostje pretekli vikend ostali praznih rok doma proti Črenšovcem, medtem ko so Veržejci po dveh zaporednih porazih prišli do točke pri Hotizi. V letošnji sezoni se je eno srečanje končalo z zmago Veržeja, eno pa z delitvijo točk, lahko tokrat pridejo do prvega kompleta treh točk nogometaši Tromejniki.

Nogometaši Črenšovcev se bodo v zadnji domači tekmi letošnje sezone od svojih navijačev poslovili s tekmo proti Turnišču. Če so Črenšovci povsem mirni, tega ne moremo trditi za goste, ki še lahko tlijo na obstanek, vendar enako kot proti Hotizi, ni nič odvisno od njih.. Črenšovci so pretekli vikend slavili v Kuzmi, zmage pa so se veselili tudi nogometaši Turnišča. Več tekmovalnega naboja bo zagotovo pri gostih, ki bodo lovili še drugo prvenstveno zmago v letošnji sezono priti Črenšovcem.

Razpored 26. kroga 3. SNL vzhod:

Nedelja; 26.5.2019

17:30; Grad; Grad : Radgona

17:30; Ljutomer; Avto Rajh Ljutomer : Odranci

17:30; Velika Polana; Polana : Hotiza

17:30; Cven; Veržej : Tromejnik – Kuzma

17:30; Črenšovci; Črenšovci : Turnišče  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…