Tudi v 3.SNL vzhod prihaja tekmovanje v sklepno fazo, pred nami sta še samo dva kroga in že krog pred koncem, bi lahko tudi na vzhodu dobili novega prvaka. Osrednje srečanje bo odigrano v Odrancih, kjer bo na sporedu derbi vodilnih ekip iz prvenstvene lestvice, saj v goste prihajajo nogometaši vodilnih Beltincev. Odranci so pretekli vikend dosegli visoko zmago pri že skoraj odpisani Bogojini, med tem pa so tudi Beltinčani nasuli nasprotnikom pet zadetkov, med tednom pa v šestnajstih minutah prekinjenega srečanja ugnali Grad. Žuti, prihajajo v Odrance z izrazito željo, da že krog pred koncem rešijo vprašanje zmagovalca, za kar nujno potrebujejo tri točke. Odrančani bi z zmago še dodatno zakomplicirali boj za prvaka, z tremi točkami proti Beltinčanom pa se na lestvici zavihteli krog pred koncem tudi pred njih. V Odrancih se obeta izjemno napeto ter pestro srečanje, pred zagotovo polnimi tribunami. Tretja Polana bo po spodrsljaju pretekli teden proti Rakičanu tokrat gostila odpisano Bogojino, za katero je tekma v Veliki Polani za biti ali ne biti. Za Bogojino štejejo samo tri točke, s katerimi bi se odlepil iz predzadnjega mesta, v kolikor Bogojini nebi uspelo presenečenje proti Polani, bi se lahko že skoraj zagotovo poslovili od tretjeligaške druščine. Polana bi se z tremi točkami ob ugodnem razpletu derbija še lahko nadejala boja za naslov, zato pričakovati v Polani kaj drugega kot tri točke skoraj ne gre.


Tudi pred Čardo iz Martjancev je dva kroga pred koncem misija nemogoče, saj v goste prihaja razpoložena Hotiza. Hotižani, ki trdno v rokah držijo peto mesto, so v zadnjem krogu nasuli Črenšovcem pol ducata zadetkov, medtem je Čarda pričakovano priznala premoč Beltincem. Črenšovci, ki so pretekli konec tedna visoko izgubili pri Hotizi, tokrat gostijo Radensko Slatino. Črenšovci doma igrajo zelo dobro in zagotovo bodo poskušali popraviti bled vtis iz zadnje predstave, medtem za Radenčane štejejo samo tri točke, v kolikor še želijo upati na čudež in v zadnjih dveh krogih rešiti sezono, ter obstati med tretjeligaši. Radenčani so sicer v zadnjem srečanju doma iztržili točko proti Turnišču in gotovo upajo, da lahko presenetijo tudi Črenšovce.

Še ena zelo zanimiva tekma se obeta v Gradu, kjer v goste prihajajo nogometaši Ljutomera. Dvoboj dveh ekip, ki lahko igrata povsem sproščeno in sta v zadnjem času v dobri formi. Ljutomerčani imajo sicer pred Gradom šest točk prednosti na lestvici, prav gotovo pa se bo Grad poskušal oddolžiti Ljutomeru za poraz v jesenskem delu sezone. Na Turnišče tokrat prihajajo nogometaši Tromejnika. Turnišče trenutno zaseda deseto mesto na lestvici, medtem ko Tromejnik trdno drži sedmo mesto na lestvici. Obe ekipi sta v zadnjem krogu remizirali, uvodni dvoboj med obema tokratnima nasprotnikoma je jeseni dobilo Turnišče, v domačem taboru pa seveda upajo, da tudi tokrat osvojijo kakšno točko in se od domačih gledalcev poslovijo s pozitivnim rezultatom. Rakičan bo gostil Radgono, ki je v preteklem krogu izvlekla točko proti Gradu, medtem ko je Rakičan vzel skalp Polani ter utrdil deveto mesto na lestvici. Glede na trenutno formo obeh ekip, nekaj več možnosti za tri točke pripisujemo domačemu Rakičanu.

Razpored 25. kroga:

Sobota 19.05.2018, vse tekme ob 17.30 uri

Velika Polana; Polana : Bogojina

Odranci; Odranci : Lušt Beltinci

Martjanci; Čarda Martjanci : Hotiza

Črenšovci; Črenšovci : Radenska Slatina

Grad; Grad : Avto Rajh Ljutomer

Turnišče; Turnišče : Tromejnik

Gornja Radgona; ŠNK Radgona : Rakičan

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometna upokojitev legende Dravinje

Prvo pomlad po dveh koronskih letih se poslavlja kopica nogometašev. Slovesno je bilo tudi…