Prišli smo k sklepnemu dejanju 3. slovenske nogometne lige vzhod. Osrednji obračun kroga in bolj kot ne tudi sezone se bo zgodil v soboto v Odrancih, kjer se bosta za naslov prvaka pomerili vodilni ekipi prvenstvene lestvice Odranci in Grad. Grad odhaja v zadnji krog s točko prednosti in mu za naslov zadostuje že točka, medtem ko Odrančani v zadnji krog odhajajo brez kalkulacij, saj za naslov potrebujejo le tri točke s katerimi bi prehiteli Grad. V letošnji sezoni sta tokratna tekmeca odigrala že dve srečanji, uvodoma sta se razšla z delitvijo točk, v zadnji tekmi pa so se v gosteh veselili Odrančani. Srečanje ima velik tekmovalni naboj, pričakujemo lahko polne tribune, pravico na srečanju pa bo delil prvoligaški sodnik Roman Glažar. Kdo se bo v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v 2. slovensko nogometno ligo pomeril s Koprom?


Druga sobotna tekma bo povsem v senci derbija, Turnišče bo doma gostilo Veržej. Srečanje med peto in osmo ekipo več tekmovalnega naboja nima. Veržejci bodo zagotovo končali sezono na petem mestu. V letošnjih medsebojnih obračunih so bili uspešnejši Veržejci, ki so enkrat slavili, nazadnje pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.

Radgona se od tretje lige poslavlja z domačo tekmo proti Črenšovcem. Srečanje povsem brez tekmovalnega naboja, saj Radgončani ne morejo več pridobiti nobenega mesta, prav tako pa bodo Črenšovci sklenili sezono na šestem mestu. V letošnji sezoni so oba obračuna dobili Črenšovci, se bodo Radgončani poslovili z zmago?

Nogometaši Polane se v zadnjem krogu odpravljajo v goste k zadnje čase razigranemu Tromejniku. Polana brani tretje mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko Tromejnik višje od sedmega mesta ne more. Oba medsebojna obračuna so v letošnji sezoni dobili nogometaši Polane. Si bodo nogometaši Polane s še tretjo zmago zagotovili tretje mesto?

V Hotizi se poslavljajo z domačo tekmo proti Ljutomeru. Prleki lahko z zmago ob spodrsljaju Polane še upajo na tretje mesto, medtem ko Hotižani zaključujejo kot predzadnji. Ljutomerčani so letos enkrat ugnali Hotizo, uvodno srečanje se je končalo brez zmagovalca, se lahko Hotižani poslovijo z pozitivnim rezultatom?

Razpored 27. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 1.6.2019

17:30; Turnišče; Turnišče : Veržej

17:30; Odranci; Odranci : Grad

Nedelja; 2.6.2019

17:30; Kuzma; Tromejnik – Kuzma : Polana

17:30; Hotiza; Hotiza : Avto Rajh Ljutomer

17:30; Gornja Radgona; Radgona : Črenšovci  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Veliko besed, malo dejanj – slovo Damirja Skomine od Izole

Ko je lani avgusta mesto na predsedniškem MNK Izola prevzel Damir Skomina so se v obalnem …