Tokratni 11. prvenstveni krog v 3. SNL vzhod se bo pričel z derbijem vodilnih ekip iz prvenstvene lestvice. Vodilni Veržej, ki ima pred Gradom točko naskoka bo doma skušal po dveh zaporednih remijih le priti do pomembnih treh točk, s katerimi bi zadržal vodstvo na prvenstveni lestvici. Nogometaši Grada so v naravnost fantastični seriji štirih zaporednih zmag. Na eno izmed najtežjih gostovanj odhajajo povsem sproščeni ter neobremenjeni z željo ostati neporaženi. Veržej bo med tem skušal po dveh tednih končno vknjižiti tri točke, ter nadgraditi remi med tema dvema ekipama iz uvoda v sezono, ko se je tekma v Gradu končala z 2:2. Zanimivo bo tudi spremljati dvoboj prvih dveh strelcev na strani Veržeja Marka Ilića, na strani Grada Dejana Belne, ki imata oba na svojem kontu sedem zadetkov. Zagotovo osrednji dvoboj kroga, v katerem so možnosti za končni uspeh 50:50 izražene v odstotkih.  


Drugi sobotni obračun bo minil v senci derbija, zadnjeuvrščena Radgona bo doma gostila Črenšovce. Radgončani so po domači točki proti Ljutomeru nanizali tri zaporedne poraze, tokrat pa so v domačem taboru prepričani, da je čas prvo zmago v letošnji sezoni. Nasprotnik ekipa Črenšovcev se sicer nahaja v seriji dveh zaporednih zmag, obeh iz domačega igrišča, vsaj v gosteh pa Črenšovcem ne gre tako dobro. Lahko Radgona doma pride do prvega kompleta treh točk v novi sezoni?

Tretjeuvrščeni Odranci se tokrat odpravljajo v goste k osmemu Turnišču. Odrančani so po porazu proti Polani doma pred dvema tednoma pretekli teden prišli do treh točk doma proti Tromejniku, tokrat pa je želja stratega Franca Cifra nova zmaga s katero bi ostali v boju za vrh lestvice. Ob idealnem scenariju bi se Odrančani lahko zavihteli tudi na vrh lestvice. Medtem Turnišču ne gre vse po načrtih, že štiri kroge zapored niso okusili slasti zmage, v zadnjih dveh krogih pa dvakrat visoko izgubili. V domačem taboru seveda upajo, da prekinejo črno serijo, a tokrat bodo morali pokazati bistveno več, kot v zadnjih krogih v kolikor se želijo veseliti kakšne točke proti razpoloženim Odrancem.

Razigrana Polana se tokrat odpravlja v goste k Tromejniku v Kuzmo. Po slabšem startu v sezono je kot kaže Polana popolnoma ogreta in je v seriji treh zmag. Za razliko od Tromejnika, ki ni osvojil točk že od 5. kroga, ko so slavili proti Radgoni. Tromejnik trenutno zaseda skromno predzadnjo mesto, medtem ko se je Polana zavihtela na peto mesto lestvice, ter se približuje vrhu razpredelnice. Glede na trenutno formo, lahko mirne duše tokratne goste razglasimo za favorite dvoboja v Kuzmi. Bodo nogometaši Polane vknjižili še četrto zaporedno zmago?

Tudi v Hotizi se obeta izjemno zanimiv dvoboj, saj v goste prihajajo nogometaši Ljutomera. Hotižani že pet krogov ne poznajo poraza, nazadnje so doma razorožili Veržej, ter mu odščipnili točko. Sploh doma so Hotižani v zadnjih treh tekmah osvojili kar sedem točk, kar nedvomno navdaja domačega stratega Borisa Radoša z optimizmom. Medtem je Ljutomer v zadnjih štirih krogih popustil, ter zdrsnil na četrto mesti, ki ga sicer trdno drži v rokah, tudi za prvim mestom pa ne zaostaja veliko, zgolj tri točke. Ob pogledu na lestvico, bi lahko rekli, da so gostje favoriti, a vendarle forma obeh ekip je trenutno povsem različna, Hotižani, ki so zagotovo po vseh osvojenih točkah v zadnjih krogih bistveno bolj samozavestni kot v začetku sezone, bi z dobro igro, lahko proti Ljutomeru vknjižili tudi vse tri točke.

Razpored 11. kroga v 3. SNL vzhod:

Sobota; 27.10.2018

15:00; Veržej; Veržej : Grad

15:00; Gornja Radgona; Radgona : Črenšovci

Nedelja; 28.10.2018

14:00; Turnišče; Turnišče : Odranci

14:00; Kuzma; Tromejnik-Kuzma : Polana

14:00; Hotiza; Hotiza : Avto Rajh Ljutomer

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…