Ta vikend se je pričelo zares tudi v 3. SNL vzhod, v uvodnem 15. krogu je bil že na sporedu prvi derbi, v katerem sta se udarila Grad in Odranci, do tega kroga vodilni ekipi prvenstvene razpredelnice. Dobrih sto petdeset gledalcev se je zbralo na igrišču Pod gradom, kjer so bili z zadetkom Blaža Lebarja dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa uspešnejši gostje iz Odrancev, ki so minimalno prednost ohranili vse do konca. Odrančani so tako zadržali prvo mesto na lestvici, nogometaši Grada pa so zdrsnili na tretje mesto.


V drugi nedeljski tekmi so se zmage veselili nogometaši Polane, ki so bili uspešni na gostovanju pri Hotizi. Kar tristo petdeset gledalcev v prvem delu ni videlo zadetkov. Nogometaši Polane so povedli šele dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela, ko je domačega vratarja Danila Farakaša premagal Marcel Horvat. V nadaljevanju so Hotižani poskušali na vse načine rezultat poravnati, a so gostje v četrti minuti sodnikovega dodatka dokončno zapečatili usodo domačinov, ko je končni rezultat postavil Andrej Žugelj, prvi strelec Polane. Polana se je z tremi točkami približala vodilni trojici, Hotiza ostaja na predzadnjem mestu lestvice.

Že v soboto so se izjemno pomembnih treh točk veselili nogometaši Ljutomera, ki so gostovali pri Črenšovcih. Dobrih sto gledalcev je na edini zadetek čakalo vse do 80. minute, ko je domačega vratarja Boruta Raduho premagal Tilen Nemec. Ljutomerčani so se s tremi točkami povzpeli na drugo mesto lestvice.

Veržej je doma gostil ekipo Tromejnika iz Kuzme, srečanje so boljše pričeli gostje, ki so povedli v 21. minuti, ko je domačega vratarja Tadeja Trajkovskega premagal prvi strelec gostov Rok Bokan. Sledil je hiter odgovor gostiteljev, ki so dobrih deset minut zatem uspeli rezultat najprej izenačiti, izenačujoč zadetek je dosegel Admir Đono. Le štiri minute zatem pa so domačini rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, ko je za vodstvo poskrbel Andraž Sorko. Ko je že vse kazalo na minimalno zmago domačih je dve minuti pred iztekom rednega dela točko gostom priigral Nikola Prahić.

Radgona tudi v uvodnem spomladanskem krogu ni okusila slasti zmage, še več nogometaši Turnišča so jim prizadejali še enajsti prvenstveni poraz. Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Odločilni moment srečanja se je zgodil v petnajsti minuti nadaljevanja, ko je Aljaž Kocet prejel direktni rdeči karton. Številčno prednost so gostje izkoristili že tri minute zatem, ko je vodilni zadetek dosegel Matej Nemec. Dobrih deset minut zatem so gostje povišali prednost po zadetku Dražena Lazarja, prav ta nogometaš je v 81. minuti s svojim drugim zadetkom odločil zmagovalca. Pet minut pred iztekom rednega dela so Radgončani uspeli doseči častni zadetek, najstrožjo kazen je izkoristil Tilen Klobasa.

 

Rezultati 15. kroga 3. SNL vzhod:

Črenšovci : Avto Rajh Ljutomer 0:1 (0:0)

100; Nemec 80`

Veržej : Tromejnik – Kuzma 2:2 (2:1)

100; Đono 31` Sorko 35`; Bokan 21`, Prahić 88`

Radgona : Turnišče 1:3 (0:0)

50; Klobasa 85`-11m; Nemec 68`, Lazar 77`, 81`

RK: Kocet 65` – Radgona

Grad : Odranci 0:1 (0:0)

150; Lebar 36`

Hotiza : Polana 0:2 (0:0)

350; Horvat 83`, Žugelj 94`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Videm po tri točke v Krško, Dravograd gosti Podvince, derbi kroga v Šmartnem

Sklepno dejanje letošnje sezone vzhodne skupine je prineslo tekme zadnjega kroga, kjer bo …