Deveti krog 3. SNL vzhod se bo pričel z sobotnim derbijem kroga, kjer bo Veržej gostil Ljutomer. Veržej, zaseda vrh prvenstvene lestvice in je v seriji štirih zaporednih zmag, sploh doma pa igra nadvse zanesljivo, medtem je Ljutomer po zadnjem remiju in porazu zdrsnil na tretje mesto lestvice. Gostitelji bi se z morebitno še sedmo prvenstveno zmago obdržali na vrhu lestvice in pred Ljutomerom pobegnili že na šest točk razlike. Domačini imajo v svojih vrstah prvega strelca prvenstva Marka Ilića, ki bo tudi tokrat predstavljal največjo nevarnost za gostujoča vrata. Gostje si po porazu z Odranci nedvomno želijo ponovno pričeti z pozitivno serijo, in bodo na enem izmed najzahtevnejših gostovanj naredili vse, da ostanejo neporaženi, ter se v Ljutomer vrnejo vsaj s točko.


V drugi sobotni tekmi bodo Črenšovci gostili Tromejnik. Srečanje osme in devete ekipe iz prvenstvene lestvice, bo nedvomno zanimivo. Oboji imajo na svojem kontu šest točk, in so trenutno v slabi formi, gostitelji so v seriji kar štirih porazov, ki bi jo radi prekinili pred svojimi gledalci proti gostom, ki se nahajajo v seriji treh porazov. Nedvomno si v obeh taborih želijo novih točk, a oboji bodo morali v sobotnem popoldnevu pokazati bistveno več kot v zadnjih krogih, če si želijo pobega iz repa lestvice.

Drugouvrščeni Odranci bodo pred svojimi gledalci gostili Polano. Še v lanski sezoni derbi za vrh lestvice, bi tokrat moral glede na trenutno formo miniti v premoči gostiteljev. Odrančani so pretekli vikend vknjižili veliko zmago v gosteh pri Ljutomeru in na drugem mestu lestvice še vedno nimajo poraza. V domačem taboru računajo na vse tri točke proti Polani, ki je sicer v zadnjem krogu vpisala tri točke, a forma nogometašev Polane vseeno ni takšna, da bi se lahko v Odrancih nadejali presenečenja.

Hotiza, ki je po katastrofalnem uvodu v sezono v zadnjih treh tekmah ostala trikrat neporažena bo doma gostila Radgono, ki še edina nima vknjižene zmage v osmih prvenstvenih krogih. Hotižani so v zadnjem domačem srečanju slavili proti Tromejniku, pretekli vikend pa remizirali proti Turnišču, tokrat si zagotovo proti Radgončanom želijo vknjižiti tri točke. Radgončani so pretekli vikend pričakovano ostali praznih rok proti Veržeju, tudi tokrat pa jih čaka zelo zahtevna naloga, v kolikor želijo Hotizo zapustiti neporaženi.

Grad bo pred svojimi gledalci gostil ekipo Turnišča. Gre za še eno zanimivo srečanje, kjer bosta moči merili ekipi, ki zasedata četrto in peto mesto na lestvici. Trenutno se sicer v boljši formi nahajajo gostitelji, ki so v seriji štirih pozitivnih rezultatov, v zadnjih dveh tekmah pa so nanizali dve zmagi. Medtem Turnišče, kljub petemu mestu ne igra zelo prepričljivo, pretekli vikend so imeli doma kar nekaj težav z Hotizo, srečanje se je končalo z delitvijo točk. Nogometaši Grada bi z morebitno zmago ohranili priključek z vrhom lestvice, zato gre pričakovati zelo motivirane gostitelje, ki bodo naredili vse, da točke ostanejo doma.

Razpored 9. kroga 3. SNL vzhod:

Sobota; 13.10.2018

15:30; Veržej; Veržej : Avto Rajh Ljutomer

15:30; Črenšovci; Črenšovci : Tromejnik – Kuzma

Nedelja; 14.10.2018

15:30; Odranci; Odranci : Polana

15:30; Hotiza; Hotiza : Radgona

15:30; Grad; Grad : Turnišče

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Videm po tri točke v Krško, Dravograd gosti Podvince, derbi kroga v Šmartnem

Sklepno dejanje letošnje sezone vzhodne skupine je prineslo tekme zadnjega kroga, kjer bo …