Vodilni Odranci proti Hotizi niso dopustili presenečenja, ter vknjižili še trinajsto prvenstveno zmago. Odrančani so povedli že v 17. minuti srečanja, ko je domačo mrežo zatresel Aleksander Jerebic. Še v prvem polčasu dobrih deset minut pred odhodom na odmor je prednost povišal prvi strelec Odrančanov David Vinkovič. Končni rezultat in tri točke je dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja postavil Aleš Kalamar. Odrančani tako še naprej zasedajo prvo mesto na lestvici, Hotiza z novim porazom ostaja deveta.


Tudi prvi zasledovalci Odrancev nogometaši Grada ne popuščajo in so na gostovanju v Kuzmi pri Tromejniku prav tako vknjižili visoko zmago. Varovanci Bogdana Črnka so povedli v 17. minuti, ko je mrežo gostiteljev načel Damir Fujs. Le štiri minute zatem je Nino Bernjak iz najstrožje kazni povišal prednost Grada. Gostitelji so v 24. minuti uspeli rezultat znižati, ko je gostujočega vratarja Lazarja Mikovića premagal Gergely Gyecsek. A sledilo je ponovno hitro povišanje vodstva gostov, ko je še drugič na srečanju zadel Damir Fujs. Gostje so v 67. minuti še četrtič zadeli, še tretjega zadetka za nove tri točke se je veselil Damir Fujs, drugi strelec Grada. Grad tako z novimi tremi točkami drži drugo mesto na lestvici z enakim številom točk kot vodilni Odranci. Tromejnik kljub porazu ostaja na osmem mestu.

Tretjeuvrščeni Ljutomer je gostoval pri Turnišču in prav tako, kot vodilni dvojec prišel do nove zmage. Varovanci Boštjana Zemljiča so imenitno pričeli srečanje in že v peti minuti povedli, ko je domačo mrežo zatresel Mario Skuhala. Le deset minut zatem je še drugič na srečanju v polno meril Mario Skuhala, ter Ljutomerčanom priigral občutnejšo prednost. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja so Ljutomerčani še tretjič merili v polno, natančen je bil Alen Brumen. Po tretjem zadetku so gostje malce popustili, ter Turnišču pustili, da se vrne v igro, najprej so gostitelji rezultat znižali v 76. minuti, ko je v polno meril Ludvik Horvat. Dobri dve minut pred koncem je na zadetek zaostanka Turnišče približal Matej Nemec, a so Ljutomerčani minimalno prednost zadržali, ter se na koncu veselili treh točk. Ljutomer tako ostaja na tretjem mestu, Turnišče sedmi.  

V Črenšovcih so se nogometaši Polane oddolžili za poraz iz pred nekaj tednov, ter visoko slavili. Gostje so povedli po dobrih 20. minutah igre, ko je domačo mrežo zatresel prvi strelec 3. slovenske nogometne lige vzhod Andrej Žugelj. Še bolj pestro je bilo v drugem delu, po dobrih osmih minutah so gostje povišali prednost, ko je domačega vratarja Boruta Raduho premagal Samo Novak. Le pet minut zatem je z drugim zadetkom na srečanju udaril Andrej Žugelj, ter praktično zagotovil tri točke gostov. Končni rezultat je v 67. minuti postavil Marcel Horvat. Polana z novimi tremi točkami ostaja na četrtem mestu lestvice, Črenšovci pa na šestem.

V Veržeju so domačini gostili ekipo odpisane Radgone, a do treh točk so prišli Veržejci bistveno težje od pričakovanega. Prvi polčas nekaj manj kot sto gledalcem ni ponudil zadetkov. Zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v nadaljevanju. Gostje so povedli v tretji minuti nadaljevanja, ko je domačega vratarja Tadeja Trajkovskega premagal Blaž Drašek. Radgončani so vse do samega izdihljaja srečanja držali minimalno prednost, nato pa je sledil epski preobrat gostiteljev. Ti so najprej v 89. minuti na krilih prvega strelca kluba Marka Ilića rezultat izenačili. Varovanci Mitje Erniše so v sodnikovem dodatku vse moči usmerili v napad, kar se jim je obrestovalo in v drugi minuti sodnikovega dodatka so rezultat popolnoma obrnili v svojo korist, ko je za zmago gostujočega vratarja premagal rezervist Miha Kušnik. Veržej tako ostaja na petem mestu, Radgončani pa so še vedno prikovani na dno lestvice.

Rezultati 20. kroga 3. SNL vzhod:

Veržej : Radgona 2:1 (0:0)

80; Ilić 89`, Kušnik 92`; Drašak 48`

Črenšovci : Polana 0:4 (0:1)

300; Žugelj 20`, 58`, Novak 53`, Horvat 67`

Turnišče : Avto Rajh Ljutomer 2:3 (0:2)

100; Horvat 76`, Nemec 88`; Skuhala 5`, 15`, Brumen 68`

Tromejnik – Kuzma : Grad 1:4 (1:3)

150; Gyecsek 24`; Fujs 17`, 34`, 67`, Bernjak 21`-11m

Hotiza : Odranci 0:3 (0:2)

200; Jerebic 17`, Vinkovič 34`, Kalamar 74`

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Predzadnji vzhodnjaški krog sezone

Predzadnji krog tretje lige vzhoda je bil razpotegnjen na pet dni. Videli smo 28 golov, 33…