Osrednje srečanje predzadnjega kroga je bilo odigrano v Odrancih, kjer so gostovali nogometaši Beltincev, ki so si z zmago zagotovili naslov prvaka 3.SNL vzhod in s tem kvalifikacijski tekmi za popolnitev 2. slovenske nogometne lige. Derbi je na tribune privabil kar sedemsto gledalcev, ki so prvi zadetek videli že v 6. minuti igre, ko je domačega vratarja Darka Pršo ugnal Jan Kristl. Dobre štiri minute pred iztekom prvega polčasa, so žuti svojo prednost še povišali z zadetkom Jerneja Terstenjaka, ter na odmor odšli z prednostjo dveh zadetkov. Odrančani so uspeli rezultat znižati po dobrih dvajsetih minutah nadaljevanja. Vse do konca srečanja, so žuti ohranili minimalno prednost, ter se na koncu veselili še devetnajste prvenstvene zmage s katero so si zagotovili naslov prvaka 3.SNL vzhod. Odranci so z porazom ob uspehu Polane zdrsnili na tretje mesto lestvice. Polana je dodobra napolnila mrežo nemočni Bogojini. Že v 18. minuti so povedli domačini z zadetkom Maria Sermeka, ki je v 33. minuti s svojim drugim zadetkom še utrdil vodstvo Polane. Le dve minuti zatem je Samo Žalik iz najstrožje kazni prednost Polane povišal na tri, a so gostje še pred iztekom prvega dela uspeli rezultat znižati, zadel je Nejc Černela. V sedmi minuti nadaljevanja je zadel Rok Žalik, ki je šest minut zatem zadel še drugič. V 61. minuti je lastno mrežo zatresel Mitja Drevenšek. Dobrih petnajst minut pred koncem srečanja je še tretjič zadel Rok Žalik. Končni rezultat je v 78. minuti postavil Nejc Černela s svojim drugim zadetkom na srečanju. Polana se krog pred koncem nahaja na drugem mestu, Bogojina pa se še vedno drži predzadnjega mesta na lestvici.


V Gradu sta si Grad in Ljutomer razdelila točke. Povedli so gostje po zadetku Primoža Mlinariča v 38. minuti, le minuto zatem je rezultat izenačil Dejan Belna. V 76. minuti so nogometaši Grada povedli z zadetkom Damirja Fujsa. Za končni rezultat in delitev točk je sedem minut pred iztekom srečanja poskrbel rezervist Tine Celec. Ljutomer ostaja na četrtem mestu, medtem ko Grad ostaja na šestem mestu. Do pomembne zmage je proti Tromejniku doma prišlo Turnišče. Nekaj manj kot sto gledalcev v prvem delu ni videlo zadetkov. Že v šesti minuti nadaljevanja pa so povedli domačini z zadetkom Aleša Verbančiča. Dve minuti zatem je David Županić postavil končni rezultat in poskrbel še za sedmo prvenstveno zmago Turnišča, s katero ostajajo na desetem mestu lestvice, Tromejnik ostaja sedmi. Do točke so prišli nogometaši Čarde, ki so doma iztržili točko proti favorizirani Hotizi. Povedli so sicer gostje v 68. minuti, ko je Tima Litropa premagal Belaj Borna. Za točko je devet minut pred iztekom rednega dela zadel Martin Korpič. Čarda se trenutno nahaja na dvanajstem mestu, medtem ko Hotiza ostaja na petem mestu.

Do pričakovane zmage so doma proti Radenski Slatini prišli nogometaši Črenšovcev. V prvi minuti drugega dela je domače v vodstvo popeljal Luka Virag. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so domačini svojo prednost še povišali z zadetkom Maria Skuhale. V 64. minuti pa so vse dvome o zmagovalcu domačini razrešil po zadetku Nikolaja Bira iz najstrožje kazni. Končni rezultat je v 90. minuti postavil Dejan Podlesek. Dobro formo so potrdili tudi nogometaši Rakičana, ki so slavili v Gornji Radgoni. Povedli so sicer Radgončani, ki so zadeli sredi prvega dela, ko je zadel Kristjan Kolarič. V 33. minuti je rezultat izenačil Alen Gerendaj. V 67. minuti srečanja so gostje uspeli rezultat obrniti v svojo korist, ko je zadel Rok Godvajs. V 72. minuti so Radgončani ostali brez Srečka Sterniše, ki je pordečel. Številčno prednost so s pridom izkoristili gostje, ki so v 88. minuti zadeli še enkrat, zmago in tri točke je potrdil Miga Meolic. Radgona ostaja na enajste mestu lestvice, Rakičan pa na devetem mestu lestvice.

Rezultati, 25. kroga:

ŠNK Radgona : Rakičan 1:3 (1:1)

70; Kolarič 24`; Gerendaj 33`, Godvajs 67`, Meolic 88`

Odranci : Lušt Beltinci 1:2 (0:2)

700; Raduha 65`; Kristl 6`; Trstenjak 41`

Črenšovci : Radenska Slatina 3:1 (0:0)

50; Virag 46`, Skuhala 61`, Biro 64`-11m; Podlesek 90`

Čarda Martjanci : Hotiza 1:1 (0:0)

100; Korpič 81`; Borna 68`

Polana : Bogojina 7:2 (3:1)

150; Sermek 18`, 33`, Žalik S. 35`, Žalik R. 52`, 58`, 75`, Drevenšek 61`-AG; Černela 40`, 78`

Turnišče : Tromejnik 2:0 (0:0)

80; Verbančič 51`, Županić 53`

Grad : Avto Rajh Ljutomer 2:2 (1:1)

80; Belna 39`, Fujs 76`; Mlinarič 38`, Celec 83`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja v gosteh ugnala Podvince, Korotan presenetil Dravograd

Tudi vzhodna skupina tretje lige počasi končuje sezono. Štiriindvajseti krog je prinesel š…