Eno izmed zanimivejših srečanj 23. kroga 3. slovenske nogometne lige vzhod bi moralo biti odigrano v Veliki Polani, kjer bo drugouvrščena Polana gostila šestouvrščeni Grad. Med tednom je Polana visoka slavila v Radencih, medtem ko je Grad predčasno končal z tekmo zaradi neurja, je pa Grad pretekli vikend doma slavil proti Odrancem. Ekipi na lestvici sicer loči velikih trinajst točk, a vendarle glede na trenutno formo lahko pričakujemo izjemno zanimivo srečanje. Polana se je po slabši vmesni seriji ponovno vrnila v boj za naslov prvaka in z novo zmago proti zahtevnemu tekmecu bi nedvomno nogometaši Polane ponovno vložili kandidaturo za naslov prvakov. Vodilni Beltinci med tednom niso dokončali obveznosti proti Gradu, med vikendom pa so več zanesljivo in pričakovano odpravili Turnišče. Tako kot Beltinčani tudi Črenšovci niso dokončali srečanja med tednom, zato pa so pretekli vikend visoko slavili proti odpisani Bogojini. Glede na trenutno formo in želje vloga favoritov pripada gostom iz Beltincem, ki bi z novimi tremi točkami ohranili vodilno mesto na lestvici.


Četrtouvrščeni Ljutomer se tokrat odpravlja v goste k enajstouvšrčeni Radgoni. Radgončani so nazadnje visoko izgubili proti Polani, med tednom pa morali priznati premoč še Hotizi. Tokrat jih čaka še ena izjemno zahtevna naloga, saj so Ljutomerčani trenutno v zelo dobri formi in so v Gornji Radgoni nedvomno favoriti za vse tri točke. Nogometaši Odrancev bodo tokrat igrali pred domačimi gledalci, kjer bodo gostili ekipo Rakičana. Odranci se trenutno nahajajo v manjši krizi, kar se pozna tudi na lestvici, kjer so nazadovali na tretje mesto, tokratni gostje iz Rakičana se sicer zdijo kot nalašč, da se Odrančani v končnici prvenstva enakovredno vmešajo v boj za naslov prvaka. V kolikor pa bi tudi tokrat Odranci ostali brez točk, bi bilo upov o naslovu tako rekoč že konec. Rakičan spomladi igra zelo solidno, ter je trdno zasidran na devetem mestu lestvice. Gostje bodo v Odrancih zagotovo lahko nastopili povsem sproščeno in neobremenjeno, nedvomno pa se nebi branili tudi kakšne točke iz zahtevnega gostovanja.

Nogometaši Radenske Slatine se tokrat odpravljajo v goste v Kuzmo k Tromejniku. Tromejnik, prihaja v tekmo proti Radenčanom s skalpom Odrancev, medtem pa Radenčani igrajo v zadnjem obdobju slabo, med tednom so doživeli pravo malo katastrofo doma proti Polani, med vikendom pa v Ljutomeru. Za Radenčane je tekma v Kuzmi ena izmed bolj pomembnih saj bodo morali nujno začeti nabirati točke, v kolikor še želijo upati na obstanek v ligi. Derbi začelja bo odigran v Martjancih kjer bo Čarda gostila zadnjeuvrščeno Bogojino. Čarda bi se z domačo zmago na lestvici že lepo oddaljila od Bogojine in Radenske Slatine na lestvici, zato bodo v domačem taboru zagotovo naredili vse da ne pride do presenečenja in da točke ostanejo doma. Na Turnišču bo gostovala ekipa Hotize. Hotižani trdno v svojih rokah držijo peto mesto, ki ga ne želijo izpustiti, medtem pa je tudi Turnišče med tednom slavilo in se zadržalo na desetem mestu lestvice. Gostitelji bi si seveda želeli da vsaj točka ostane doma proti favoriziranim gostom.

Razpored 23. kroga:

Sobota; 5.5.2018

17.00; Črenšovci; Črenšovci : Lušt Beltinci

17.00; Gornja Radgona; ŠNK Radgona : Avto Rajh Ljutomer

Nedelja; 6.5.2018

17.00; Kuzma; Tromejnik : Radenska Slatina

17.00; Velika Polana; Polana : Grad

17.00; Odranci; Odranci : Rakičan

17.00; Martjanci; Čarda Martjanci : Bogojina

17.00; Turnišče; Turnišče : Hotiza

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja ugnala Pevnikove varovance

Klub ND Dravinja iz Slovenskih Konjic, ki igra letos svojo 15. sezono med tretjeligaši je …