Za največje presenečenje 23. kroga v 3.SNL vzhod so poskrbeli nogometaši Črenšovcev, ki so doma odčitali lekcijo Beltincem. Črenšovci so povedli v 14. minuti, ko je Domna Zvera ugnal Matej Kapun, ter poskrbel za minimalno vodstvo. Beltinčani so sicer vse sile uprli v napad, a so gostitelji dvajset minut pred iztekom rednega dela še drugič zadeli, za povišanje vodstva je poskrbel Saša Treska. Le sedem minut zatem je domači kapetan Martin Tompa razblinil vse upe Beltinčanov o preobratu. Žuti so klonili še četrtič v 88. minuti, ko je še drugič na srečanju zadel Martin Tompa. Beltinčani so ob porazu zdrsnili na tretje mesto, a imajo od tekmecev tekmo manj in dve točki zaostanka za vodilno Polano, ki je doma v derbiju kroga ugnala Grad. Gostje so povedli v 25. minuti, ko je dobrih tristo gledalcev utišal Nemanja Stosić. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so nogometaši Polane uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Samo Žalik. Le pet minut zatem je Polana z zadetkom Patrika Kljuberja rezultat popolnoma preobrnila v svojo korist. Polana je do konca srečanja zadržala minimalno prednost in zabeležila še sedemnajsto zmago s katero so se zavihteli na vrh lestvice. Grad kljub porazu ostaja na šestem mestu lestvice.


Do pomembne zmage so prišli tudi nogometaši Odrancev, ki so gostili Rakičan. Gostje so sicer boljše pričeli srečanje in šokirali tristo gledalcev v 11. minuti, ko je Rakičan v vodstvo popeljal Alen Vrhovski. Odrančani so rezultat izenačili še v prvem delu, v končnici prvega polčasa je izenačujoči zadetek dosegel David Vinkovič. Osem minut pred iztekom rednega dela so Odrančani uspeli doseči zmagoviti zadetek, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Patrik Raduha. Odranci so se z zmago zavihteli na drugo mesto in imajo za vodilno Polano točko zaostanka. Rakičan kljub porazu ostaja na devetem mestu. Turnišče je doma proti favorizirani Hotizi osvojilo veliko točko s katero ostaja na desetem mestu lestvice. Srečanje so sicer boljše pričeli nogometaši Hotize, ki so povedli v 10. minuti, ko je Erika Vučka ugnal Roberto Skoliber. Točko je Turnišču dobre pol ure pred iztekom rednega dela zagotovil Matej Nemec. Do pričakovanih treh točk so prišli nogometaši Tromejnika, ki so doma ugnali Radensko Slatino. Srečanje je bilo odločeno že v prvem delu, ko je s hat-trickom zablestel Luka Kotnik. V drugem delu sta mrežo Uroša Hozjana zatresla še Rok Bokan in Peter Fašalek. Častni zadetek pri gostih je v sodnikovem dodatku dosegel Boštjan Čolnik. Radenčani so z novim porazom zdrsnili na dno lestvice.

Do izjemno pomembne zmage so prišli nogometaši Bogojine, ki so slavili v Martjancih pri Čardi. Nogometaši Bogojine bi lahko povedli že v 12. minuti, a je najstrožjo kazen zapravil Niko Rac. Zmagoviti oziroma edini zadetek na srečanju so nogometaši Bogojine dosegli v 77. minuti, ko je pomembne tri točke priigral Uroš Ošlaj. Bogojina se je z še peto zmago zavihtela na predzadnje mesto in ima na lestvici enako število točk kot dvanajstouvrščena Čarda. Za največje presenečenje kroga so poskrbeli nogometaši Radgone, ki so doma prišli do treh točk proti favoriziranim nogometašem Ljutomera. Nekaj manj kot sto gledalcev je vse pomembno videlo že v prvem delu, že v 10. minuti so Radgončani povedli z zadetkom Kristjana Kolariča. Le tri minute zatem pa svoje vodstvo še povišali z zadetkom Blaža Lehka. Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela je končni rezultat postavil Primož Panič. Ljutomerčani so z porazom zdrsnili na peto mesto, medtem ko so Radgončani zadržali enajsto mesto.

Rezultati 23. kroga:

Polana : Grad 2:1 (0:1)

300; Žalik 59`, Klujber 64`; Stosić 25`

Turnišče : Hotiza 1:1 (0:1)

150; Nemec 62`; Skoliber 10`

Odranci : Rakičan 2:1 (1:1)

300; Vinkovič 42`, Raduha 82`-11m; Vrhovski 11`

Tromejnik : Radenska Slatina 5:1 (3:0)

200; Kotnik 24`, 38`, 43`, Bokan 66`, Fašalek 79`; Čolnik 91`

Čarda Martjanci : Bogojina 0:1 (0:0)

150; Ošlaj 77`

ŠNK Radgona : Avto Rajh Ljutomer 2:1 (2:1)

80; Kolarič 10`, Lehko 13`; Panič 40`

Črenšovci : Lušt Beltinci 4:0 (1:0)

300; Kaupn 14`, Treska 70`, Tompa 77`, 88`-11m

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga vzhod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi kroga v Konjicah, Dobrovce v boju za obstanek gostijo prvake, oranžni Haložani gostujejo v Krškem

Predzadnji krog tretje lige vzhod bo odigran v dveh dneh. Pet tekem bo v soboto, dve pa v …