V soboški Fazaneriji so se ambiciozno lotili drugoligaškega projekta, saj so v svojo zasedbo dodal že četverico novincev. Med črno-bele sta se vrnila dva povratnika, po Ninu Koutru so v prekmurski prestolnici potrdili tudi prestop Žige Kouse, ki se v Mursko Soboto vrača po petih letih igranja za Domžale in Celje.


Bočnega branilca smo, potem ko je postalo jasno, da bo v prihodnji sezoni vnovič nosil črno-belo opravo, zmotili za nekaj minut. “Ob vrnitvi v Muro se počutim zelo dobro, to je namreč moj klub, v katerem sem preživel vrsto nepozabnih let, se tudi razvil kot nogometaš. Do kluba gojim posebne emocije in to je tudi eden glavnih razlogov, da sem se vrnil,” zadovoljstva ob povratku v nekdanje gnezdo ni skrival bivši ‘ravbar’ in ‘grof’, ki se v Fazanerijo vrača bogatejši za 120 prvoligaških nastopov.

Prav izkušnje bodo na drugoligaških zelenicah močan adut 24-letnega nogometaša, česar se zaveda tudi nogometaš iz Murski Soboti bližnjega Gradišča. “V času igranja v prvoligaški konkurenci sem zagotovo dobil precej izkušenj, ki mi bodo koristile v prihodnji sezoni. Predvsem pa si želim pomagati tudi s pravim odnosom, nepopustljivostjo in gorečo željo, da vrnemo Muro tja, kamor spada,” visokoletečih ciljev ne skriva nekdanji član mlade izbrane vrste, ki je v Fazaneriji že okusil prvoligaški nogomet. Kot posojeni član Domžal je Muri pomagal v sezoni 2011/12, ki jo je soboška zasedba sklenila na odličnem tretjem mestu.

Mura se znova, a počasi vrača na pota stare slave. Tudi Kous dodaja, da je potrebno iti korak po korak ter delati predvsem sistematično: “Menim, da ima vodstvo kluba pravo, predvsem pa zdravo vizijo za nadaljnji razvoj Mure. Prej ali slej je cilj vrnitev v prvo ligo, a ob jasnih in preudarnih korakih. Kot športniki bomo vsako tekmo skušali zmagati, kar pa ne bo lahka naloga, saj bo s podobnimi cilji v sezono krenilo še petnajst ostalih moštev. V tem trenutku razmišljamo le o pripravljalnem obdobju, pomembno je, da prve tekme pričakamo v pravi formi.”

Naš sogovornik pa ob tem ni pozabil še na en močan adut Mure. Zvesto občinstvo. “Prepričan pa sem, da bo naša konkurenčna prednost nedvomno tudi podpora s tribun. Vsi skupaj se namreč veselimo nastopanja pred našimi izjemnimi navijači – tako doma kot v gosteh,” zaključuje Kous.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Nova tribuna na Ravnah zaradi razpok zaprta

Z velikimi težavami se trenutno ukvarjajo na Ravnah, kjer so pred dobrim letom dni slovesn…