Z petkovo tekmo v Radomljah med domačimi Radomljami in ptujsko Dravo se prične 23. krog v 2. slovenski nogometni ligi. V Radomljah bo tako potekalo srečanje dveh ranjenih levov, Radomljani so po uvodni zmagi, nanizali kar tri poraze in neodločen rezultat. Medtem ko so Ptujčani v zadnjih dveh krogih priznali premoč, sploh zadnji poraz proti Iliriji 1911 pa je v najstarejšem slovenskem mestu sprožil val ogorčenja, a kot zatrjujejo v ptujskem taboru so že povsem osredotočeni na petkovo gostovanje. Radomljani so si pridelali kar osem točk zaostanka za vodilnim dvojcem, in z novim spodrsljajem bi se takorekoč lahko poslovili od sanj o prvi ligi. Ptujčani se kljub malce slabšim rezultatom nahajajo na šestem mestu, nov pozitivni rezultat pa bi na Ptuj prinesel mir v hiši, verjetno bi s točko bili pred srečanjem zadovoljni obe ekipi. Sicer je jesenski obračun pripadel Radomljanom, se bodo tokrat Ptujčani oddolžili za poraz doma?


Najzanimivejši sobotni obračun bi moral biti odigran v Novem mestu, kjer bo domača Krka gostila ljubljanski Bravo. Gre za obračun četrte in druge ekipe iz prvenstvene lestvice, ki pa ju loči velikih deset točk. Dolenjci so po slabšem začetku, naposled po dveh remijih nanizali dve zaporedni zmagi, ki bi jih radi povezali v še tretjo zaporedno zmago. Medtem varovanci Dejana Grabiča v spomladanskem delu ne poznajo poraza, v zadnji tekmi ko so v derbiju po preobratu doma ugnali lendavsko Nafto, pa so pokazali prave karakteristike in stabilnost, kljub zaostanku. V dolenjski prestolnici se takorekoč obeta derbi kroga, v katerega vsaka ekipa vstopa s svojimi pričakovanji, obe sta v zelo dobri formi, kar samo kliče po zanimivi nogometni predstavi. Jesenski obračun se je končal z delitvijo točk, tudi tokrat favorita za tri točke ni, srečanje lahko odloči že najmanjša napaka katere izmed ekip.

Lendavska Nafta bo tokrat doma gostila ravenski Fužinar. Lendavčani se po gostujočem porazu ponovno vračajo pred domače gledalce, kjer bodo napadali še tretjo zaporedno domačo zmago. Varovancem Franca Fridla v gosteh ne gre in ne gre, v prestolnici so prejšnji teden pokazali v prvem delu dobro predstavo, tudi vodili a na koncu priznali premoč Bravu, s čemer so zaostanek za vodilnim dvojcem povečali na ogromnih dvanajst točk zaostanka. Korošci so po slabšem začetku nanizali dve zaporedni zmagi, kar jim pred zahtevnim gostovanjem zagotovo daje dodatnega motiva, da se iz Lendave ne vrnejo s porazom. Korošci so zaenkrat trdno zasidrani na osmem mestu za Lendavčani na lestvici zaostajajo pet točk, uvodni obračun na Koroškem pa se je jeseni končal brez  zmagovalca. Bo tokrat Nafta še tretjič zapored doma spomladi iztržila zmago?

Dekani bodo doma gostili Beltince. Primorci so po uvodni zmagi v nadaljevanju nanizali tri remije in poraz, medtem ko so Beltinčani v zadnjih dveh krogih dvakrat slavili, sploh zadnja zmaga proti Radomljam jim je zagotovo vlila dodatne energije. Dekančani se nahajajo na nevarnem štirinajstem mestu in nujno potrebujejo točke, da si ne zakomplicirajo situacije na lestvici. Žuti ki se trenutno nahajajo na devetem mestu bi radi nadaljevali pozitivni niz, vsekakor pa bodo naredili vse da se Dekančanom oddolžijo za jesenski poraz pred svojimi gledalci. Glede na kar dobro formo obeh ekip, si gledalci lahko obetajo zanimivo tekmo, v kateri so možni prav vsi trije rezultati.

Rogaška bo doma pred svojimi gledalci gostila ekipo Bilj. Oboji imajo v spomladanskem delu le eno zmago, zmaga Slatinčanov sega v uvodni krog, medtem ko zmaga Bilj sega v marec, ko so v gosteh ugnali Fužinar. Slatinčani so pretekli vikend vknjižili točko pri Brežicah, tokrat pa seveda v domačem taboru upajo, da je čas za novo zmago. S tem se ne strinjajo gostje, ki so sicer nazadnje ostali brez točk v Sežani, a glede na situacijo na lestvici, nujno potrebujejo točke. Bilje so v jesenskem delu slavile, v gostujočem taboru bi bili nedvomno zadovoljni z ponovitvijo predstave in novimi tremi točkami. Se bodo Slatinčani oddolžili za poraz in s tremi točkami poskrbeli za mirnejše nadaljevanje in zaključek prvenstva?

Roltek Dob, ki se nahaja na sedmem mestu lestvice bo pred svojimi gledalci gostil zadnjeuvrščene Brežice. Dobljani se nahajajo v mini krizi dveh porazov in nujno iščejo izhod z zmago. Medtem Brežičani nizajo točke, a so kljub temu ponovno na dnu lestvice, zato četa Darka Karapetrovića proti favoriziranim gostom želi priti do treh točk, ki jih krvavo potrebujejo. Za goste je vsaka tekma takorekoč že odločilna, medtem so v domačem taboru lahko kljub malce slabšim rezultatom dokaj mirno pričakujejo srečanje. Jesenski obračun se je končal z delitvijo točk, tokrat bi s točko bili bistveno bolj zadovoljni v domačem taboru kot gostujočem.

Ljubljanska Ilirija bo po gostujoči zmagi na Ptuju lovila novo v nizu proti Ankaranu. Ljubljančani so se vsaj za en teden dvignili povsem iz dna lestvice, a tri točke iz Ptuja morajo potrditi če želijo zapustiti območje, ki vodi v nižji rang tekmovanja. Na drugi strani pa si tudi Primorci ne morejo privoščiti brezskrbne poti v prestolnico, saj se ekipe za njimi že nevarno približujejo, po treh zaporednih porazih varovancev Vlada Badžima je čas za nov pozitiven rezultat. Jeseni so se treh točk veselili Primorci, se bodo Ljubljančani tokrat oddolžili za poraz, ali se obeta novo slavje Primorcev?

Edina nedeljska tekma bo na sporedu v Vipolžah, kjer bodo še spomladi nepražena Brda gostila vodilno ekipo prvenstvene razpredelnice iz Sežane. Brici si v drugem zaporednem domačem nastopu željo novih točk, na drugi strani Sežančani meljejo vse pred seboj, v izjemni formi je prvi napadalec rdeče-črnih Ibou Kebe, ki je že pri devetnajstih prvenstvenih zadetkih. Brici so jeseni priznali premoč Sežančanom, tokrat pa se bodo v primorskem derbiju skušali oddolžiti favoriziranim Sežančanom za poraz. Brici pod taktirko novega trenerja Alena Ščulca igrajo izjemno prepričljivo sploh doma pa so izjemno nevaren nasprotnik, zato bodo morali Sežančani, če želijo priti še do šeste zaporedne spomladanske zmage odigrati zelo dobro srečanje.

Razpored 23. kroga:

Petek; 11.4.2019

16:30; Radomlje; Kalcer Radomlje  : Drava Dakinda Ptuj

Sobota; 12.4.2019

16:30; Ljubljana; Ilirija 1911 : Ankaran Hrvatini

16:30; Novo mesto; Krka : AŠK Bravo

16:30; Lendava; Nafta 1903 : Fužinar Vzajemci

16:30; Dob; Roltek Dob : Brežice Terme Čatež

16:30; Rogaška Slatina; Rogaška : Vitanest Bilje

16:30; Dekani; Jadran Dekani : Beltinci

Nedelja; 13.4.2019

Vipolže; Brda : CherryBox24 Tabor Sežana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…