Klubi 2. SNL so bili danes s strani nogometne zveze Slovenije obveščeni, da se začetek spomladanskega dela prvenstva prestavi na naslednji teden. S tem je nogometna zveza ugodila prošnjam večine klubov 2. lige, da se zaradi slabega stanja igrišč tekmovanje ne začne ta vikend – 7. in 8. marca. Ker se s prestavitvijo začetka zamakne celoten tekmovalni koledar, se bodo tekme zadnjega, 26. kroga v drugi ligi odigrale v sredo 22. maja.


Otvoritveno srečanje bo tako v soboto 16. marca, ko se bosta v Celju pomerila Šampion in Kalcer, medtem ko bodo ostali obračuni 16. kola, Bela krajina – Krka, Šenčur – Šmartno 1928, Roltek Dob – Dravinja in Krško – Zavrč, odigrani dan kasneje.

V zadnjem tednu pa je bilo zanimivo tudi kar se tiče še zadnjih kadrovskih sprememb v nekaterih drugoligaših, pri čemer so za najbolj zveneči okrepitvi poskrbeli v ambiciozni ekipi Krke. Moštvu sta se namreč pridružila nekdanja igralca Olimpije, vezist Peter Stojanovič in napadalec Davor Škerjanc, ki naj bi zapolnila vrzeli po že znanih odhodih. Iz drugouvrščenega Roltek Doba se v domače kraje vrača lanski najboljši strelec lige, Ladislav Stanko, ob tem pa bodo Šenčurjani računali tudi na napadalca Edina Avdića iz Medvod. Pri Radomljah (v nasprotju s pričakovanji) prav tako še niso zaključili s prihodi, saj so se številnim novincem pridružili še Tadej Rems iz Domžal, brata Tomić iz Šampiona ter Aleksandar Zukić iz Dravinje. Mladi Jan Kristl se iz Aluminija seli v Celje, Tim Vodeb pa je iz Šmartnega prestopil v Krško.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…