Danes se bosta v prekmurskem derbiju udrila domača Nafta in gostje iz Beltincev. Prvi derbi v začetku meseca avgusta je pripadel Beltinčanom, slavili so minimalno zmago, strelec zadetka pa je bil Marko Maučec v 19. minuti. 


Povratni dvoboj je za klubsko spletno stran napovedal kapetan Nafte, Vedran Vinko:  “Prva tekma v Beltincih je bil spodrsljaj o katerem ljudje še vedno govorijo. Jutri imamo priložnost, da se oddolžimo za to in da tri točke ostanejo doma. Zavedamo se svoje moči na domačih tekmah in z veseljem pričakujemo derbi. V tem tednu smo dali poudarek na regeneracijo in pripravo na Beltince, ki so agresivna in kompaktna ekipa, kar so pokazali predvsem na tekmah z dobrimi nasprotniki, kot recimo v minulem krogu proti Gorici. Kot vedno pa gledamo predvsem na sebe, saj če smo mi pravi, potem se tudi tekme končujejo po naših načrtih.”

Nafta je pred derbijem v boljšem položaju na lestvici, saj s tridesetimi točkami zasedajo četrto mesto, medtem ko so jih Beltinčani osvojili 17 in zasedajo dvanajsto mesto. “Čaka nas trda tekma, saj se Beltinčani nahajajo v dobri formi. Pomembno je, da bo jutri vsak dal svoj maksimum. Seveda se moramo koncentrirati v prvi vrsti tudi na svojo igro, če nam to uspe bomo tudi jutri uspešni. Beltinčani se v prvi vrsti koncentrirajo na obrambo in hitre protinapade. Krojijo zelo agresivno igro, kar pa nam lahko povzroči nekaj težav, a sem prepričan, da fantje tega ne bodo dovolili. Mislim, da smo vse storili, da bi jutri lahko spočiti šli v tekmo. Zaradi slabega vremena smo med tednom izpustili en trening, a to ne bi smel biti problem. Nihče ne more pričakovati, da bodo igralci jutri popolnoma spočito stopili na igrišče, saj so v slabih štirih mesecih odigrali kar 21 tekem. Kljub temu pa sem prepričan, da ne bo problema, saj so vsi profesionalci in vedo, kak se odzvati na takšno situacijo,” je pred derbijem dejal slovaški trener na klopi Nafte, Marian Sluka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…