Včeraj so bila v 2. slovenski nogometni ligi odigrana štiri srečanja, največ zadetkov pa so gledalci videli v Ravnah na Koroškem, kjer je domači Fužinar gostil Jadran iz Dekanov. Nekaj manj kot dvesto gledalcev je na prvi zadetek čakalo osem minut, ko je Korošce v vodstvo popeljal Nik Fasvald. V 15. minuti so Ravenčani svojo prednost še povišali, ko je zadel domači kapetan Matevž Verhovnik. Že v tretji minuti nadaljevanja so Korošci nadaljevali z uspešno predstavo, ko je Cvetkovića premagal Ranko Moravec, ki je v igro vstopil v začetku drugega polčasa. V 56. minuti je vse upe Dekančanov pokopal Mitja Križan, ko je dosegel še četrti zadetek na srečanju. V 66. Minuti se je še drugič med strelce vpisal Ranko Moravec. Visoko šesto prvenstveno zmago je devet minut pred iztekom rednega dela s svojim drugim zadetkom potrdil Mitja Križan. Ravenčani kljub zmagi ostajajo na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice.


V Rogaški Slatini je gostoval Veržej in že v 3. minuti so gostitelji doživeli šok, ko je Veržej povedel. Za vodstvo Veržeja je v 3. minuti iz najstrožje kazni zadel Adnan Ahmetović. Vse do konca srečanja, so gostje minimalno prednost zadržali in vknjižili prepotrebne tri točke, a kljub zmagi ostali na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. Rogaška je ob novem porazu zdrsnila na štirinajsto mesto prvenstvene lestvice.

Do izjemno pomembne zmage je prišla kranjska Zarica, ki je gostila Dob. Dobrih sto gledalcev je prvi in edini zadetek videlo petnajst minut pred iztekom rednega dela srečanja, ko je Matica Čretnika premagal Matic Ahačič. Zarica se je z zmago zavihtela na trinajsto mesto lestvice, medtem ko so Dobljani zdrsnili na enajsto mesto prvenstvene lestvice.

Do nove še desete prvenstvene zmage so prišli nogometaši ljubljanske Ilirije, ki so doma ugnali Brežice. Prvi polčas dobrim sto gledalcem ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. V 66. minuti so povedli Ljubljančani, ko je Jana Račiča premagal Erazem Zajc. Štiri minute pred iztekom rednega dela, je Brežičane v igro vrnil rezervist Luka Vareško. Ko je že vse kazalo na delitev točk je v drugi minuti sodnikovega dodatka zmago Iliriji priigral Dejan Zadnikar. Ilirija se je z novo zmago povzpela na deveto mesto prvenstvene lestvice, medtem Brežičani ostajajo na dvanajstem mestu.

Fužinar Ravne Systems : Jadran Dekani 6:0 (2:0)

150; Fasvald 8`, Verhovnik 15`, Moravec 48`, 66`, Križan 56`, 81`

Rogaška : Veržej 0:1 (0:1)

130; Ahmetović 3` – 11m

Zarica Kranj : Roltek Dob 1:0 (0:0)

100; Ahačič 75`

Ilirija 1911 : Brežice – Terme Čatež 2:1 (0:0)

100; Zajc 66`, Zadnikar 92`; Vareško 86`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani na turnirju z dvema novima igralcema

Dekani bodo jutri gostili zakljucni del turnirja v spomin na Milana Ščulca. Danes pa se na…