Nogometaši lendavske Nafte so se včeraj v Velenju po še drugi medsebojni zmagi v četrtfinalu slovenskega pokala na Velenjčani veselili uvrstitve med štiri najboljše.


Prvo zmago v Lendavi sta zagotovila Alen Ploj in Stjepan Oštrek, drugo v Velenju s katero pa so Lendavčani potrdili napredovanje v polfinale slovenskega pokala pa Mihael Rebernik in Roland Paku.

»Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, a smo bili pripravljeni. V srečanje smo šli borbeno in agresivno, a tudi pazljivo. Po doseženem zadetku smo nekoliko lažje dihali in se nato koncentrirali predvsem na obrambo, kar pa se je izkazalo za pravilno pot, saj smo dosegli še en zadetek, prejeli pa nismo nobenega. Porazi in problemi, ki so nas pred kratkim še spremljali, so nas samo še dodatno okrepili. Vedeli smo, da jih bo treba odpraviti in mislim, da nam je to v zadnjih tekmah tudi uspelo. Uspeh je nato prišel sam od sebe, a če se trudiš in si željan napredka te spremlja tudi sreča. Imamo relativno mlado ekipo, ki pa še ni dosegla svoj maksimum. Razpolagamo z nekaterimi kvalitetni igralci, za katere je le vprašanje časa kdaj bodo nastopili v prvi ligi. Seveda pa smo tudi starejši, izkušenejši igralci željni dokazovanja. Slovenija je danes videla kdo je Nafta in česar smo zmožni. Prepričan sem, da lahko skupaj še veliko dosežemo,« je za uradno klubsko stran poudaril kapetan Lendavčanov Vedran Vinko.

Kapetan Lendavčanov se seveda pred polfinalom ne obremenjujejo z žrebom, a kot je poudaril za spletno stran je želja igrati proti Muri: »Seveda spremljamo tudi druge ekipe v tekmovanju. Videli smo, da so poleg Radomelj, Aluminija in nas napredovali še Muraši, proti katerim vedno radi igramo. Nobeno ekipo ne podcenjujemo, a mislim, da je napredovanje v finale ter tudi zmaga pokala povsem realna. Jaz in moja ekipa želimo igrati proti Muri, če pa bo to v polfinalu ali finalu pa naj odloči višja sila.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…