Zeleno-beli iz Zgornje Šiške so si v lanski sezoni ponovno zagotovili nastopanje v 2. SNL. Po prvi prvenstveni tekmi v novi sezoni je član strokovnega štaba članske ekipe Žiga Starič, za klubsko spletno stran ND Ilirija spregovoril o nivoju tekmovanja in ciljih v novi sezoni.


Starič ocenjuje, da je med 2. SNL in 3. SNL prisoten kar precejšen razkorak v kvaliteti moštev: “Dejstvo je, da je nivo v 2. SNL precej višji, kot je bil v 3. SNL. Potrebno je bilo dvigniti nivo kvalitete tako na igralskem, kot tudi organizacijskem področju. Le na tak način bomo lahko konkurenčni tudi na tem nivoju.

Enainštiridesetletni nogometni strokovnjak meni, da imajo Šiškarji dovolj kvalitetno moštvo, da so lahko konkurenčni tudi v 2. SNL: “Naš cilj je postati stabilna drugoligaška ekipa. Ekipo sestavljajo tako izkušeni igralci, kot tudi mladi igralci. Kar nekaj jih prihaja iz naše mladinske šole. Verjamem, da je takšna kombinacija lahko dobra odskočna deska za vse mlade igralce, ki imajo možnost črpati izkušnje od igralcev, ki so že bili na višjem nivoju. Prepričan sem, da je takšna kombinacija dober predpogoj za to, da bomo tudi na drugoligaški sceni konkurenčni in dosegali solidne rezultate.

Starić je predstavil tudi svoje videnje prvega prvenstvenega srečanja Ilirije v novi sezoni, na katerem so Ljubljančani z 1:0 izgubili proti Biljam: “Dejstvo je, da smo si na tekmi v Biljah želeli zmage, vendar se žal ni izšlo. Uvideli smo, da se bomo morali s fanti čim prej prilagoditi na način igranja, ki ga zahteva 2. SNL. Na omenjeni tekmi so bile razmere za igro zelo zahtevne, bilo je zelo vroče, igrišče je bilo v slabem stanju, kar je igralcem obeh ekip močno otežilo igro. Domači so eno od svojih priložnosti izkoristili in dosegli zadetek, mi svojih žal nismo. Prvenstvo se je šele začelo, zato gremo otimistično naprej in čakamo našo novo priložnost že na naslednji prvenstveni tekmi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani s sedmo zaporedno zmago zavzeli vrh lestvice

V zaostali tekmi šestega kroga 2. SNL so nogometaši Gorice dosegli minimalno zmago na gost…