V Lendavi so po nekaj letih obljub vendarle pričeli z gradnjo težko pričakovane nogometne akademije. Ob prisotnosti madžarskega ministra za zunanje zadeve in trgovino Petra Szijjarta je bil položen temeljni kamen za izgradnjo projekta.

Z idejo projekta izgradnje nogometne akademije so v Lendavi začeli že leta 2017, v začetku leta 2018 pa je občina z Nafto 1903 podpisala pogodbo o podelitvi brezplačne stavbne pravice za dobo dvajsetih let. Gradbeno dovoljenje za izgradnjo nogometnega centra je postalo pravnomočno konec prejšnjega leta, sedaj pa se je pričela tudi težko pričakovana gradnja.

Bodoča akademija bo imela vse kar moderni nogometni center v današnjem svetu potrebuje, skupno pa bo zajemala tri igrišča. Od teh bo eno igrišče pokrito z umetno travo. Večino denarja za projekt bo pristavila madžarska vlada Viktorja Orbana. Tudi zato je ob simbolnem postavljanju temeljnega kamna bil prisoten že omenjeni Szijjarto, kateremu so družbo delali župan Lendave Janez Magyar, predsednik sveta Pomurske madžarske samoupravne skupnosti Ferenc Horvath, vodja projekta nogometne akademije Maria Močnek in eden od nadebudnih članov Nafte 1903.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje predstavilo štiri novince in pet pripravljalnih tekem

Primorje si želi igrati za mesta pri vrhu ligaške razpredelnice so bile besede športnega d…