Nogometnemu drugoligašu iz Lendave grozi, da bi lahko ostal brez pomembnega financiranja iz Madžarske. Takšne so vsaj grožnje ob zapletih, ki nastajajo okrog zemljišča, v katerem se nahaja nogometna akademija v gradnji.

Po številnih zapletih in zamudah se gradnja akademije, ki bo zajemala moderne klubske prostore in tri nogometna igrišča, počasi a vztrajno bliža h koncu, toda ne brez dodatnih težav na vidiku. Kot poroča portal Sobotainfo se je zapletlo zaradi namembnosti zemljišča.

Občina Lendava je kot lastnica zemljišča lokalnemu drugoligašu podelila brezplačno stavbno pravico za namen gradnje športne infrastrukture. Sklep je bil sprejet leta 2018, ko je bil postavljen tudi temeljni kamen za akademijo. Omenjena stavbna pravica je bila podeljena za dvajset let oziroma vse do leta 2038.

Klub je nato marca letos vložil vlogo, s katero je zaprosil, da bi se sprejel sklep, ki bi določal uporabo zemljišča za športne namene tudi po preteku 20-letne stavbne pravice, in sicer za nadaljnjih trideset let. Konec istega meseca je občinski svet predlog zavrnil, saj naj bi svetniki imeli premalo informacij o zadevi, prav tako pa podeljevanje nove tri desetletja dolge pravice naj ne bi bilo korektno do prihodnjih generacij. Da je uporaba zemljišča, na katerem stoji objekt, namenjena za šport, je sicer razvidno iz veljavnih prostorskih načrtov in občinskega prostorskega načrta.

Vodstvo lendavskega drugoligaša je takrat po zavrnitvi vloge zagrozilo, da bi se financiranje in gradnja projekta lahko predčasno zaključila. Finance za projekt sicer preko sklada Bethlen Gabor Alapkezelo Zrt zagotavlja madžarska vlada. Konec prejšnjega meseca, natančneje 30. maja, je klub ponovno podal vlogo za podaljšanje, vendar pa so občinski svetniki ostali neomajani in so jo v tem tednu še enkrat zavrnili.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Julija predstavljen kot nova okrepitev, zdaj že preteklost kluba

To poletje je Stefan Kladar iz ND Bilje prestopil v NK Rudar Velenje. Njegova epizoda v Ve…