Nogometaši kranjskega Triglava so se včeraj popoldne odpravili k severnim sosedom in se nedaleč stran od slovensko-avstrijske meje, v Škofičah, pomerili z nemškim Chemnitzom.


Tretjeligaš, v dresu katerega je pred leti svojo kariero pričel tudi Michael Ballack, je bil boljši z izidom 3:2. Srečanje, ki je bilo na trenutke kar precej ostro, so bolje pričeli Gorenjci, ki so povedli v 16. minuti, ko je po predložku Šmita z glavo zadel Djukić. Nogometaši Chemnitza, ki je v minuli sezoni zasedel dvanajsto mesto na lestvici, so odgovorili deset minut kasneje, ko je zadel Kehl-Gomez, v 34. minuti pa so nogometaši kluba iz skrajnega vzhoda Nemčije povedli, mrežo vratarja Pelka je po hitrem napadu zatresel Fink in postavil tudi izid prvega polčasa. Tudi drugo polovico srečanja, ko so v dresu Triglava zaigrali številni golobradi mladci, so bolje odprli Kranjčani, v 52. minuti je bil po podaji s kota pred golom Chemnitza najvišji M. Poplatnik. Ko se je že zdelo, da se bo pripravljalni obračun končal z remijem, pa je na sceno stopil rezervist Ziereis in v 89. minuti srečanja zadel za zmago Nemcev.

CHEMNITZ 3:2 TRIGLAV KRANJ
Kehl-Gomez (26′), Fink (34′), Ziereis (89′); Djukić (16′), M. Poplatnik (52′)
Triglav Kranj:
Pelko, Bojić, Djukić, Šturm, Udovič, Šmit, Krcić, Bukara, A. Poplatnik, M. Poplatnik, Nukić. Igrali so še: Curanović, Mlakar, Košnik, Bavrlić, Kovačič, Stokuča, Grvala, Markušič, Poljanec. Trener: Siniša Brkić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Bistrica visoko ugnala Ilirijo, zmaga za Beltince in remi v Velenju

Včeraj smo v okviru 22. krogu spremljali tri tekme na drugoligaških zelenicah. Videli smo …