V Lendavi je Nafta gostila sežanski Tabor. Dobrih tristo gledalcev v prvem delu srečanja ni videlo zadetkov. Sežančani so zadeli dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je Florjana Raduho ugnal Rok Duspara. Sežančani so minimalno prednost zadržali vse do konca, ter se veselili še sedme prvenstvene zmage s katero so se točkovno izenačili z vodilnimi Radomljami. Lendavčani so z še tretjim porazom v sezoni zdrsnili na sedmo mesto.


Na Ptuju so nogometaši Drave gostili Ankaran Postojno. Že v zgodnji fazi srečanja so povedli Ptujčani, ko je Jan Pahor premagal svojega vratarja. Že v 20. minuti srečanja je Jaka Bizjak povišal vodstvo gostiteljev, ki so ga le ti na koncu mirno pripeljali do konca srečanja, ter se zasluženo veselili novih treh točk, s katerimi so se zavihteli na četrto mesto lestvice. Primorci kljub porazu ostajajo osmi.

V Novem mestu je Krka gostila Roltek Dob. Dolenjci so povedli tik pred odhodom na odmor, ko je gostujočega vratarja Matica Čretnika premagal Matej Potokar. V nadaljevanju so pritisnili gostje, kar se jim je obrestovalo dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja, ko je rezultat izenačil rezervist Nejc Levec, ki je v igro vstopil le dve minuti preden je zatresel mrežo Ožbeja Kisovca. Tako Krka kot Dob sta po lestvici zdrsnila, farmacevti zasedajo trenutno peto mesto, Dob pa šesto.

Do nove pomembne zmage so pred domačimi navijači prišli nogometaši Jadran Dekanov, ki so gostili zadnjeuvrščene Brežice. Sredi prvega polčasa je Primorce v vodstvo popeljal Luka Stepančič. Sledil je izjemen zaključek prvega polčasa gostiteljev, ti so najprej dobrih pet minut pred odhodom na odmor povišali prednost po zadetku Žana Nikoliča. Le tri minute zatem pa še je drugič na srečanju mrežo gostov zatresel Luka Stepančič. Tudi po odmoru so izjemno pričeli Primorci, že v drugi minuti nadaljevanja je s svojim drugim zadetkom Žan Nikolič, rešil vprašanje zmagovalca. Brežičani so dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja uspeli doseči častni zadetek, končni rezultat je postavil Ante Blažević. Jadran se je zavihtel na enajsto mesto, Brežice ostajajo prikovane na dno lestvice.

Rezultati 13. kroga 2. SNL:

Krka : Roltek Dob 1:1 (1:0)

200; Potokar 44`, Levec 70`

Jadran Dekani : Brežice Terme Čatež 4:1 (3:0)

100; Stepančič 23`, 43`, Nikolić 40`, 47`; Blažević 74`

Drava Dakinda Ptuj : Ankaran Postojna 2:0 (2:0)

150; Pahor 8`-ag, Bizjak 20`

Nafta 1903 : CherryBox24 Tabor Sežana 0:1 (0:0)

300; Duspara 71`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…