Nogometaši sežanskega Tabora so v Beltincih prišli do novih treh točk. Varovanci Andrej Razdrha so povedli tik preden sta ekipi odšli na odmor, ko je Nika Serca premagal Dino Stančić. Sežančani so v nadaljevanje vstopili izjemno in že v četrti minuti nadaljevanja povišali prednost, ko je mrežo žutih z svojim drugim zadetkom zatresel Dino Stančić. V končnici srečanja je končni rezultat za zanesljivo zmago Sežančanov zatresel Stefan Stevanović. Sežančani kljub zmagi ostajajo na drugem mestu lestvice, Beltinci pa  na devetem mestu.


V primorskem derbiju med Jadranom Dekani in Ankaranom so se zmage in treh točk veselili Dekančani, ki so na krilih Žana Nikolića slavili zanesljive tri točke. Nikolić je najprej z zadetkom sredi polčasa povedel Dekančane v vodstvo, v drugem delu pa je še dvakrat zatresel mrežo Danijela Starčaića, ter potrdil pomembne tri točke v boju za obstanek.

Koroški Fužinar, ki je gostoval pri ljubljanski Iliriji 1911 se je veselil še desete prvenstvene zmage. Korošci so v srečanje vstopili izjemno in že v sedmi minuti povedli, ko je mrežo Ilirije zatresel Ranko Moravec. Zeleno-beli so v nadaljevanju stopili na plin a niso uspeli zatresti koroške mreže, globoko v sodnikovem dodatku je končni rezultat postavil Edi Horvat. Fužinar je z novimi tremi točkami napredoval na sedmo mesto, Ilirija ostaja predzadnja.

V dolenjskem derbiju so se zmage veselili nogometaši Krke, ki so na Portovalu ugnali Brežice. Srečanje so sicer boljše pričeli Brežičani, ki so povedli že v 2. minuti, ko je novomeško mrežo zatresle  Petar Turković. Po slabe pol ure igre je rezultat izenačil Jan Novak. Le nekaj minut zatem so farmacevti povišali vodstvo, ko je lastno mrežo zatresel Jure Babnik. Po dobri uri igre je rezultat izenačil Marko Felja. Farmacevti pa so dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja ponovno povedli, ko je mrežo Brežičanov zatresel Žiga Kastrevec. Novomeščani ostajajo na lestvici na četrtem mestu, Brežičani pa so z novim porazom ostali na dnu lestvice.

Lendavska Nafta je pred svojimi gledalci ponovno razočarala, saj je proti Biljam doma osvojila le točko. Srečanje so izjemno pričeli gostje iz severa Primorske, ki so povedli v 12. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Florjana Raduho premagal Tilen Nagode. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je rezultat izenačil Alen Ploj. V drugem delu se mreži več nista zatresli, tako da Nafta ostaja na petem mestu, medtem ko so Bilje zdrsnile na trinajsto mesto.

V Dobu sta se domači Roltek Dob in Rogaška razšla brez zmagovalca. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, zato pa je bilo toliko bolj zanimivo v nadaljevanju. Povedli so Slatinčani v šesti minuti nadaljevanja, ko je goste v vodstvo popeljal Uroš Krivec. Ko je že kazalo na zmago Slatinčanov, je sledila imenitna končnica srečanja, v kateri so najprej izenačili Dobljani, ko je rezultat izenačil Denis Petrovič. V 90. minuti srečanja so za novo vodstvo poskrbeli gostje, ko je domačega vratarja Matica Čretnika premagal Marko Krsnik. Šele v četrti minuti sodnikovega dodatka je rezultat izenačil Dino Suljević. Dob je ostal na šestem mestu, medtem ko Rogaška ostaja na desetem mestu.

 

Rezultati 25. kroga:

Beltinci : CherryBox24 Tabor Sežana 0:3 (0:1)

150; Stančić 45`, 49`, Stevanović 80`

Jadran Dekani : Ankaran Hrvatini 3:0 (1:0)

150; Nikolić 22`, 78`, 90`

Iliria 1911 : Fužinar Vzajemci 0:2 (0:1)

100; Moravec 7`, Horvat 93`

Krka : Brežice Terme Čatež 3:2 (2:1)

100; Novak 27`, Babnik 33`-ag,

 Kastrevec 75`, Turković 2`, Felja 61`

Nafta 1903 : Vitanest Bilje 1:1 (1:1)

200; Ploj 43`; Nagode 12`

Roltek Dob : Rogaška 2:2 (0:0)

100; Petrović 88`, Suljević 94`; Krivec 51`, Krsnik 90`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Boj za obstanek v Krškem, Goričani gostujejo v Velenju

Sobotne štiri tekme bodo zadnje v letošnji drugoligaški sezoni. To je prva sezona po tisti…