Nogometaši Ilirije so se lani prebili med drugoligaško druščino, na uvodnem srečanju so bili poraženi, minimalno zmago so slavili nogometaši Bilj.


Po tekmi je trener Žiga Starič za klubsko spletno stran dejal: “Dejstvo je, da smo si na tekmi v Biljah želeli zmage, vendar se žal ni izšlo. Uvideli smo, da se bomo morali s fanti čim prej prilagoditi na način igranja, ki ga zahteva 2. SNL. Na omenjeni tekmi so bile razmere za igro zelo zahtevne, bilo je zelo vroče, igrišče je bilo v slabem stanju, kar je igralcem obeh ekip močno otežilo igro. Domači so eno od svojih priložnosti izkoristili in dosegli zadetek, mi svojih žal nismo. Prvenstvo se je šele začelo, zato gremo otimistično naprej in čakamo našo novo priložnost že na naslednji prvenstveni tekmi.”

O prihajajočih ciljih Ilirije pa: “Naš cilj je postati stabilna drugoligaška ekipa. Ekipo sestavljajo tako izkušeni igralci, kot tudi mladi igralci. Kar nekaj jih prihaja iz naše mladinske šole. Verjamem, da je takšna kombinacija lahko dobra odskočna deska za vse mlade igralce, ki imajo možnost črpati izkušnje od igralcev, ki so že bili na višjem nivoju. Prepričan sem, da je takšna kombinacija dober predpogoj za to, da bomo tudi na drugoligaški sceni konkurenčni in dosegali solidne rezultate.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani s sedmo zaporedno zmago zavzeli vrh lestvice

V zaostali tekmi šestega kroga 2. SNL so nogometaši Gorice dosegli minimalno zmago na gost…