Odlično formo ajdovskega Primorja v zaključku jesenskega dela so na svoji koži občutili tudi nogometaši kranjskega Triglava, ki so na Primorskem vknjižili visok poraz.

Čeprav sta mreži na obračunu v Ajdovščini mirovali vse do tridesete minute, so gledalci ob koncu kljub temu videli kar sedem zadetkov. Strelsko so precej bolj učinkoviti bili sinovi burje, ki so dodobra napolnili mrežo orlov. Varovanci Milana Anđelkovića so žogo prvič za hrbet Aneja Mrežarja poslali v 30. minuti, ko se je med strelce vpisal Artur Sagitov. Tik pred odhodom na odmor je za dvojno vodstvo poskrbel Leonardo Peixoto Principe.

Na začetku drugega polčasa se je rezultat znova spremenil, ko je Sagitov še drugič zatresel mrežo. Dvaindvajsetletni Rus je v zadnjem obdobju v izjemni formi, saj je zadnjih treh krogih zabil kar petkrat. Zdelo se je, da je pri 3:0 srečanje dokončno odločeno, toda Kranjčani so kmalu zatem pokazali zobe. Že v 53. minuti je Tian Pantelić najprej rezultat znižal, v 65. minuti pa Matevž Matko poskrbel za približanje na 3:2. Ponovno je vse bilo odprto, vendar le za dobrih šest minut, saj je kmalu po prihodu na igrišče Marko Nunić zabil za novo dvojno vodstvo domačinov. V samem zaključku je na severu Primorske odjeknila še petarda, ko je za končnih 5:2 poskrbel Toni Lun Bončina.

Ajdovci so s serijo treh zaporednih zmag močno izboljšali stanje na lestvici in so krog pred koncem jesenskega dela skočili na šesto mesto prvenstvene razpredelnice.

Primorje – Triglav Kranj 5:2 (2:0)
Sagitov (30′, 50′), Principe (44′), Nunić (71′), Bončina (87′); Pantelić (53′), Matko (65′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…