Nogometaši Drave že lahko uživajo v nogometnem premoru, saj so v soboto zaključili sezono. Ptujčani so si obstanek priigrali že pred tedni, v dvoboj z Brdi pa so očitno krenili povsem razbremenjeni, saj so Brici v domačo mrežo pospravili kar šest zadetkov in kurentom zadali visok poraz, ki pa ga Simon Sešlar ni sprejel kot tragedije.


“Zagotovo je to bila tekma, ki za nas rezultatsko ni pomenila nič, Bricem pa ogromno. Težko je igrati takšne tekme, mi smo obstanek rešili že pred tremi krogi. Poskušali smo odigrati dobro tekmo, toda že od začetka ni teklo v smeri, kot bi si želeli,” so bile besede trenerja Sešlarja, ki je svojo zasedbo popeljal do osnovnega cilja in obstanka v 2. SNL, v kateri bodo Ptujčani odigrali tudi v prihodnji sezoni, po tem ko so zadostili licenčnim zahtevam.

Kljub visokemu porazu se Ptujčani takoj v začetku dvoboja niso predali, saj so poizkušali preobrniti rezultat, a so bili za neizkoriščene priložnosti kaznovani, kar je povzel tudi trener Drave: “Brda so realizirala vsako svojo priložnost, morda je bila tudi napaka, da smo šli v samo tekmo preveč ofenzivno. Ko smo se poizkušali vrniti, nam ni šlo, gostje pa so potem naše napake izkoristili, mi pa svojih priložnost, žal, ne. Visok poraz pa vseeno ne spremeni ocene celotne sezone.”

Ker so Ptujčani v zadnjem krogu prosti, je Sešlar že potegnil končno oceno: “Celotno sezono lahko ocenimo kot pozitivno, imamo zelo mlado ekipo, drugoligaško tekmovanje pa sploh ni lahko. Treba je nekaj pokazati, da si lahko na mestih, na katerih smo. Čestitke vsem fantom, ki so pokazali veliko, obstaja pa še prostor za napredek, tako individualno kot tudi ekipno. Z zelo mlado ekipo smo odigrali dobro sezono in v prihodnost moramo gledati pozitivno ter graditi naprej.”

Drava bo sezono sklenila na petem mestu lestvice, v lanski sezoni so bili Ptujčani še sezono višje, zaostali so zgolj za Radomljami in Kidričani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…