S treningi so včeraj pozno popoldne pričeli tudi nogometaši kranjskega Triglava, ki bodo v prihodnji sezoni tekmovali v drugoligaški konkurenci, potem ko si v minuli sezoni niso uspeli zagotoviti obstanka med prvoligaši, kamor se želijo Gorenjci vrniti že po tej sezoni.


Kranjčani so zaenkrat ostali brez dveh pomembnih členov prvega moštva, Lamin Diallo bo kariero nadaljeval v novomeški Krki, medtem ko je Luka Majcen prestopil v moštvo Gorice. 43-letni strateg je povedal še, da naj bi ogrodje ekipe ostalo enako kot v prejšnji sezoni, čeprav se kar nekaj klubov ozira po mladeničih, ki so v minuli sezoni izkoristili ponujeno priložnost. V prvem dnevu priprav je beseda pripadla trenerju, orle bo tudi v prihodnje vodil Siniša Brkić, ki je v pogovoru za spletno stran kranjskega kluba povedal, da se zaveda težavnosti naloge, ki njegove varovance čaka v prihodnjih mesecih, saj bodo Kranjčani tokrat v drugačni vlogi kot prejšnja leta: “Konec lanske sezone je bil zares naporen, moram pa še enkrat ponoviti, da mi je v prvi vrsti žal fantov. Bili smo prava klapa, dobro smo se odrezali in tudi porazi niso vnesli nemira v slačilnico, a nam je vseeno na koncu nekaj zmanjkalo. Na koncu koncev je treba priznati, da so bile razlike v primerjavi z ostalimi vendarle prevelike in je v danem trenutku drugoligaško tekmovanje kar realna opcija. Trdim pa, da bi v primeru obstanka naša ekipa letos krojila sredino lestvice. Zdaj bomo v drugačnem položaju, saj bodo v drugi ligi ostali lovili nas in temu se bomo morali znati prilagoditi.”

Brkić se bo držal starega recepta in bo svojim varovancem namenil veliko tekem in treningov z žogo. Prvo pripravljalno srečanje bodo Kranjčani odigrali že v nedeljo, ko v Kranj z Rijeko prihaja Matjaž Kek: “Veliko bo tekem in delanja na tehniki in taktiki. Niti enkrat ne bo suhega treninga s tekom, saj nisem pristaš tega, vselej bo prisotna žoga in piljenje igre ter igralnih elementov. V tem smislu nam je nekaj zmanjkalo v lanski sezoni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…