Pred nami je 25. krog v 2. slovenski nogometni ligi, katerega na prekmurski ravnici odpirata Beltince in Tabor Sežana. V obračunu med deveto in drugo ekipo je vloga favoritov, kljub dvema zaporednima remijema Kraševcev na strani le teh. Žuti se trenutno nahajajo v seriji dveh zaporednih porazov, sploh zadnji pretekli vikend proti Brdom pa je bil precej boleč. Beltinčani, ki so jeseni priznali premoč Kraševcem bi nedvomno bili zadovoljni že s točko, medtem ko si varovanci Andreja Razdrha v boju za naslov prvaka  spodrsljaja več ne smejo privoščiti. Z novim spodrsljajem in uspehom vodilnega Brava, bi lahko bil zaostanek že velikih sedem točk, zato je še toliko večja motivacija tokrat na strani gostov.


V Novem mestu se obeta dolenjski derbi med četrtouvrščeno Krko in zadnjeuvrščenimi Brežicami. Farmacevti so po porazu doma proti Bravu pretekli vikend vknjižili točko v Ravnah na Koroškem. Na drugi strani pa so Brežičani dvakrat v zadnjih dveh krogih klonili, ter pridelali že štiri točke zaostanka za prvimi zasledovalci. Nedvomno je večja nujnost po pozitivnem rezultatu v gostujočem taboru, kjer je pozitiven rezultat pred končnico prvenstva nujen. A tudi Farmacevti bi radi prvenstvo zaključili med štirimi, tako se tudi oni v dolenjski derbi podajajo s svojo računico. Jeseni so se veselili Novomeščani, se lahko Brežičani tokrat oddolžijo?

V Dekanih bo na sporedu primorski obračun med domačim Jadranom in Ankaran Hrvatini. Gre za sosedski obračun iz prvenstvene lestvice, saj imata obe ekipi po 24 točk. A forma obeh ekip je povsem različna, Dekančani že tri tekme zapored ne poznajo poraza, dvakrat so remizirala v zadnji domači tekmi pa so Dekančani slavili proti Beltincem. Na drugi so Ankarančani v nevarni seriji petih zaporednih porazov. Obe ekipi se držita tik nad gladino in sta trenutno še dve točki pred Ilirijo. Glede na trenutno formo vsaj na papirju vloga favoritov pripada gostiteljem, ki bodo skušali narediti vse, da se Ankarančanom oddolžijo za jesenski poraz.

V Lendavi bo domača Nafta gostila Bilje. Kot kaže je zamenjava na trenerskem stolčku pri Lendavčanih obrodila sadove, saj so plavo-beli pretekli vikend slavili v Brežicah. Na krilih zmage pa v Lendavo prihajajo tudi nogometaši Bilj, ki so pretekli vikend doma ugnali Dob. Lendavčani, ki trenutno zasedajo peto mesto, so zapravili že vse možnosti za napredovanje, na drugi strani pa je motivacija pri Biljencih na najvišji točki, saj bi si z slabšo predstavo lahko dodatno ogrozili obstanek med drugoligaši. Jesenski obračun se je končal z delitvijo točk, bo tokrat drugače?

V prestolnici bo Ilirija 1911 gostila ravenski Fužinar. Ilirija je po dveh zmagah pretekli vikend klonila v mestnem derbiju proti Bravu. Medtem ko so Korošci po treh zmagah pretekli vikend vknjižili le točko. Ravenčani trdno v svojih rokah držijo osmo mesto, medtem ko se Ljubljančani bojujejo za obstanek. Ravenčanom rezultat tokrat ne igra bistveno, medtem ko bodo zeleno-beli skušali narediti vse, da se Korošcem oddolžijo za jesenski poraz, ter si ne pridelajo prevelikega zaostanka ob morebitnem neuspehu.

V Dobu bo na sporedu zanimiv dvoboj med domačim šestouvrščenim Roltek Dobom, ki bo gostil desetouvrščeno Rogaško. Ekipi na lestvici loči okroglih deset točk, Dobljani pa vsaj spomladi več ne blestijo kot so jeseni. Varovanci Nenada Toševskega so pretekli vikend klonili proti Biljam, zadnja zmaga pa sega dva tedna nazaj, ko so doma ugnali Brežice. Medtem Rogaška v zadnjih treh krogih ni priznala premoči. Sploh zadnja točka v Sežani je bila zagotovo velik uspeh. Rogaška še nikakor ni rešena in še vedno vsaj malce trepeta, čeprav se nahaja na varnem desetem mestu, a Ilirija na predzadnjem mestu zaostaja le za pet točk. Sploh Slatinčani bodo v Dobu motivirani, da izkoristijo malce slabšo formo tokratnih gostiteljev.

Osrednje srečanja tokratnega 25. kroga bo nedvomno odigrano v nedeljo, ko se bosta v Športnem parku Radomlje pomerila domači Kalcer Radomlje in vodilni AŠK Bravo. Radomljani so po zamenjavi na trenerskem mestu nanizali dve zmagi in bistveno samozavestnejši pričakujejo vodilno ekipo prvenstva, ki jim je spomladi ob stoodstotnem izkupičku pobegnila na osem točk. Z zmago bi mlinarji še lahko upali na preboj povsem na vrh, ob zmagi Brava pa bi se zgodba za mlinarje tako rekoč končala, čeprav zaostanek za drugim Taborom znaša vsega štiri točke. Jesenski obračun so dobili mlinarji, se bodo še druge zmage v prvenstvu veselili varovanci Dušana Buluttota ali si bodo varovanci Dejana Grabiča odprli avtocesto k Prvi Ligi?

Zadnji obračun tega kroga bo odigran v Vipolžah, kjer bodo domača Brda gostila ptujsko Dravo. Brici igrajo spomladi izjemno, kar pa zagotovo ne moremo reči za kurente. Ptujčani so sicer po treh porazih pretekli vikend remizirali doma z Dekani, a tudi točka je odnesla dosedanjega trenerja Ptujčanov Nikolo Jaroša. Brici kot že rečeno igrajo zelo zanesljivo pred obračunom z Ptujčani pa so zagotovo zelo optimistični in željni novih treh točk. Ob pogledu na lestvico bi vloga favoritov morala biti na strani Ptujčanov, a glede na formo bi lahko bili Ptujčani zadovoljni že s točko v Goriških Brdih.

Razpored; 25. kroga:

Sobota; 27.4.2019

17:00; Beltinci; Beltinci : CherryBox24 Tabor Sežana

17:00; Ljubljana; Ilirija 1911 : Fužinar Vzajemci

17:00; Novo mesto; Krka : Brežice Terme Čatež

17:00; Lendava; Nafta 1903 : Vitanest Bilje

17:00; Dob; Roltek Dob : Rogaška

17:00; Dekani; Jadran Dekani : Ankaran Hrvatini

Nedelja; 28.4.2019

13:00; Radomlje; Kalcer Radomlje : AŠK Bravo

17:00; Vipolže; Brda : Drava Dakinda Ptuj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo bo naslednjo sezono igral v prvi ligi?

Medtem, ko je večina slovenskih nogometnih klubov pred dnevi že zaključila sezono, je pred…