Za nami je zadnji jesenski krog v 2. slovenski nogometni ligi. Na prvem mestu bodo prezimili nogometaši Radomelj, ki so si v Novem mestu proti Krki zagotovili še enajsto prvenstveno zmago. Srečanje so boljše pričeli mlinarji, ki so že v 17. minuti povedli z zadetkom Muhammeda Demicirija. Dobrih dvajset minut zatem so farmacevti uspeli rezultat izenačiti, ko je Davida Adama premagal Dohyun Kim. A že minuto zatem so Dolenjci ostali brez Marka Bedeka, ki je prejel rdeč karton in moral predčasno iz igre. Tudi drugi del so boljše pričeli mlinarji po dobri uri igre so na krilih prvega strelca prvenstva Anela Hajrića še drugič povedli. Dobre tri minute zatem pa so mlinarji ostali brez Matica Ahačića, ko mu je Miran Bukovec pokazal še drugi rumeni karton. A že v 66. minuti so Radomljani svojo prednost utrdili, ko je še drugič na srečanju domačega vratarja Ožbeja Kisovca premagal Anel Hajrić. Farmacevti so le dve minuti zatem rezultat znižali, ter se Radomljanom približali na le zadetek zaostanka, ko je zadel David Škrbec. A varovanci Nermina Bašića so minimalno prednost zadržali vse do izteka srečanja, ter se kot že omenjeno na koncu veselili enajste prvenstvene zmage s katero so si pred zasledovalci pred zimskim odmorom zagotovili tri točke prednosti. Novomeščani bodo prezimili na četrtem mestu lestvice.


Za izjemno presenečenje pa so poskrbeli nogometaši ravenskega Fužinarja, ki so doma ugnali ljubljanski Bravo. Vendar so srečanje bistveno boljše pričeli varovanci Dejana Grabića, ki so povedli sredi prvega polčasa, ko je domačega vratarja Uroša Poljanca premagal Mustafa Nukić. Dobrih deset minut pred iztekom prvega polčasa so Ljubljančani svoje vodstvo povišali z zadetkom Mitje Križana, ter na odmor odšli z prednostjo dveh zadetkov. Vendar so drugi del srečanja briljantno pričeli gostitelji, ter že v četrti minuti nadaljevanja prednost znižali, ko je gostujočega vratarja Domna Grila premagal Dominik Ivkič. Le pet minut zatem so Korošci uspeli rezultat izenačiti, ko je udaril prvi strelec Ravenčanov Žan Medved. Po dobri uri igre pa so Korošci pripravili popoln preobrat, ko je za vodstvo gostiteljev mrežo gostov zatresel Kan Kovač. Korošci so minimalno prednost zadnje pol ure igre zadržali, ter se na koncu veselili česte zmage s katero so se utrdili na osmem mestu lestvice. Nogometaši Brava kljub četrtemu letošnjemu porazu ostajajo na drugem mestu lestvice.

Pričakovano so nove tri točke vknjižili varovanci Andreja Razdrha, ki so slavili v prestolnici pri Iliriji 1911. Že v 8. minuti srečanja so Kraševci povedli potem ko je mrežo gostiteljev zatresel Stefan Stevanović. Dobrih dvanajst minut pred iztekom srečanja so Sežančani povišali svoje vodstvo, ko je zadel najučinkovitejši strelec Sežančanov Papa Kebe. Končni rezultat je le dve minuti zatem postavil Leon Sever. Sežančani so se z novo še deseto prvenstveno zmago utrdili na tretjem mestu lestvice, ter se točkovno izenačili z drugouvrščenim Bravom. Ilirija bo prezimila na trinajstem mestu lestvice.

Do nove zmage so doma pred svojimi gledalci prišli nogometaši Roltek Doba, ki so uganil Brda. Srečanje z največ zadetki v 17. krogu so boljše pričeli Dobljani, ki so povedli v 11. minuti igre, ko je za vodstvo zadel Denis Petrovič. V 22. minuti igre so Brici rezultat uspeli izenačiti, izenačujoč zadetek je dosegel Jure Bužinel. A roletarji so le šest minut zatem uspeli še drugič na srečanju pobegniti gostom, za novo vodstvo je poskrbel kapetan Klemen Kunstelj. Tudi drugi del srečanja so boljše otvorili gostitelji, ki so prednost povišali v šesti minuti nadaljevanja, ko je zadel Dino Suljević. Le dve minuti zatem pa je za neulovljivo prednost zadel Matic Mlakar. Po občutnejšem vodstvo so na svoj račun prišli tudi Brici, ti z dvema zadetkoma Sasche Varge v razmahu nekaj minut poskrbeli za zanimive zadnje pol ure, a so varovanci Nenada Toševskega minimalno prednost zadetka zadržali vse do izteka srečanja, ter se na koncu veselili osme prvenstvene zmage s katero bodo prezimili na petem mestu lestvice. Brici, ki so doživeli še deseti poraz bodo prezimili na predzadnjem petnajstem mestu lestvice.

Do druge zaporedne zmage so pred svojimi gledalci pričakovano prišli nogometaši lendavske Nafte, ki so bili boljši od Jadrana iz Dekanov. Tik preden sta ekipi odšli na odmor je Mitja Novinić poskrbel za veselje dobrih tristo petdeset gledalcev na stadionu. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so Lendavčani še drugič na srečanju premagali Zokija Cvetkovića, ko je končni rezultat postavil Igor Prahić, ter potrdili nove tri točke. Naftaši bodo prezimili na šestem mestu lestvice, medtem ko bodo Primorci, ki so v Lendavi doživeli še enajsti poraz prezimili na štirinajstem mestu lestvice.

Še četrtič zapored so nogometaši Bilj ostali neporaženi, tokrat so točko iztržili proti ptujski Dravi. Prvi polčas je pred približno sto gledalci minil brez zadetkov. V nadaljevanje pa so boljše vstopili Ptujčani, ki so povedli v sedmi minuti drugega dela, ko je Jureta Lipičarja premagal prvi strelec Ptujčanov Matthias Fanimo. A Biljenci se kljub zaostanku niso predali in v 68. minuti je domači kapetan Nejc Doplihar poskrbel za izenačenje. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, Ptujčani bodo z še četrtim nedoločenim rezultatom v prvenstvu prezimili na sedmem mestu lestvice, medtem ko bodo nogometaši Bilj prezimili na dvanajstem mestu lestvice.

Še šeste zmage v prvenstvu so se v Rogaški Slatini veselili nogometaši Beltincev. Prvi polčas v Rogaški Slatini ni postregel z zadetki. Že v peti minuti nadaljevanja pa so žuti povedli, ko je Filipa Lojena premagal Ivo Blažic. V 72. minuti so Beltinčani svoje vodstvo utrdili z zadetkom Mitje Mauka. Žuti so prednost dveh zadetkov ohranili do zadnjega sodnikovega žvižga in se kot omenjeno veselili še šeste prvenstvene zmage s katero so na lestvici prehiteli tudi Rogaško, ter bodo prezimili na devetem mestu lestvice, medtem ko bo Rogaška prezimila na enajstem mestu.

Do izjemno pomembne zmage so doma pred svojimi gledalci prišli nogometaši Brežic, ki so dodobra napolnili mrežo Ankaran Postojne. Brežičani so naravnost fantastično otvorili srečanje, najprej je za vodstvo poskrbel že v 7. minuti Patar Turković. Le štiri minute zatem je Hyun Jin Lee povišal prednost Brežičanov. Že v 14. minuti pa je Edi Horvat poskrbel za neulovljivo prednost Brežičanov. V 27. minuti so Primorci sicer uspeli rezultat znižati, ko je domačega vratarja premagal Patrik Bordon. A je že v 36. minuti s svojim drugim zadetkom na srečanju Edi Horvat ponovno Brežicam zagotovil tri zadetke prednosti. V četrti minuti nadaljevanja je končni rezultat s svojim drugim zadetkom na srečanju postavil Hyun Jin Lee. Brežičani bodo kljub zmagi prezimili na zadnjem šestnajstem mestu lestvice, varovanci Vlada Badžima pa bodo prezimili na desetem mestu lestvice.

Rezultati 17. kroga:

Krka : Kalcer Radomlje 2:3 (1:1)

100; Kim 37`, Škrbec 68`;  Demirci 17`, Hajrić 60`, 66`

RK: Bedek 38` – Krka; Ahačić 63` – Kalcer Radomlje

Nafta 1903 : Jadran Dekani 2:0 (1:0)

350; Novinić 45`, Prahić 74`

Roltek Dob : Brda 4:3 (2:1)

170; Petrovič 11`, Kunstelj 28`, Suljević 51`, Mlakar 53`; Bužinel 22`, Varga 56`, 63`

Rogaška : Beltinci 0:2 (0:0)

140; Balažic 50`, Mauko 72`

Vitanest Bilje : Drava Dakinda Ptuj 1:1 (0:0)

100; Doplihar 68`, Fanimo 52`

Brežice Terme Čatež : Ankaran Postojna 5:1 (4:1)

100; Turković 7`, Lee 11`, 49`, Horvat 14`, 36`; Bordon 27`

Fužinar Vzajemci : AŠK Bravo 3:2 (0:2)

150; Ivkić 49`, Medved 54`, Kovač 60`; Nukić 24`, Križan 35`

Ilirija 1911 : CherryBox24 Tabor Sežana 0:3 (0:1)

60; Stevanović 8`, Kebe 78`, Sever 80`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Gorici sestavljajo prvoligaški igralski kader, podpisali dve novi pogodbi

Že tri kroge pred koncem letošnje sezone drugoligaškega tekmovanja, je postalo jasno, da s…