V sredo nas čakata uvodni tekmi za popolnitev 2. SNL. Uvodni tekmi bosta odigrani v Dravogradu in Kopru.


V Dravogradu nas čaka dvoboj prvakov severne in centralne skupine 3. SNL, ki sta že lani igrala dodatne kvalifikacije za uvrstitev v 2. SNL a obe ekipi sta v lanski sezoni potegnili krajši konec, v letošnji sezoni pa ponovili odlično formo in osvojili prvenstveno ter si ponovno priigrali boj v dodatnih kvalifikacijah.

Dravograjčani so na koncu dokaj prepričljivo osvojili prvenstvo v severni skupini in pred prvimi zasledovalci pridelali pet točk prednosti, odločujoča je bila predvsem spomladanska forma. V spomladanskem delu so Dravograjčani nanizali kar osem zmag ob dveh porazih, ki pa nista bila odločujoča. Dravograjčani, ki so v letošnji sezoni dosegli 60 zadetkov bodo največ upov polagali v dvojec Nejc Pečnik in Peter Kogelnik, ki sta skupaj dosegla, kar 26 zadetkov. Na drugi strani pa so bili tudi Blejci letos zelo uspešni, prvenstvo so zaključili s kar 15 točkami naskoka pred zasledovalci, ter prvenstvo zaključili z gol razliko, kar +41. Največjo nevarnost za obrambo Korošcev bosta nedvomno predstavljala Ermin Čamdžič in Ladislav Stanko, ki sta skupaj dosegla 26 zadetkov. V obeh taborih si seveda želijo boljšega izplena, kot v lanskih kvalifikacijah. Favorita za napredovanje ni, nedvomno bomo v paru med Dravogradom in Bledom spremljali izjemno napeto tekmo za vstop v 2. SNL.

V Kopru nas čaka dvoboj prvakov zahodne in vzhodne skupine 3. SNL. Če lahko govorimo za uvodni par, da gre za izjemno enakovredna nasprotnika, tega zagotovo ne moremo trditi v paru med Koprom in Gradom.

Koper, ki je po lanski zmagi v EPNLu, letos brez večjih pretresov osvojil naslov na zahodu z 11 točkami prednosti pred Tolminom. Koprčani se seveda želijo čim prej vrniti med slovensko elito, zato je napredovanje v koprskem taboru pričakovano. Koprčani so sezono sklenili s kar 111 doseženimi zadetki, ob gol razliki +96, kar nedvomno priča o izjemnosti zasedbe Mirana Srebrniča. V Koprski zasedbi je blestel predvsem Edi Baša, ki je v polno meril, kar 24 krat. Na drugi strani so nogometaši Grada, kar nekoliko presenetljivo osvojili prvenstvo za vzhodu, a vendarle so pokazali nekaj izjemnih predstav v celotni sezoni klonili samo trikrat in na koncu v zadnjem krogu z remijem za točko ugnali Odrance. V taboru Grada je v letošnji sezoni največjo nevarnost za nasprotnike predstavljal Dejan Belna, ki se je med strelce vpisal 21 krat, tudi Damir Fujs z 14 zadetki pa je bil med boljšimi strelci prvenstva. Glede na vložek, vloga favoritov zagotovo pripada Koprčanom, ki bodo že na uvodni tekmi skušali opraviti večino dela. Vse razen zmage Kopra na Bonifiki bi bilo pravzaprav veliko presenečenje.

Razpored:

Sreda; 5.6.2019

17:00; Dravograd; Dravograd : Bled Hirter

18:00; Koper; Koper : Grad

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mladi vezist iz Brežic v Lendavo

Nogometni klub Nafta 1903 je danes sporočil, da je njihovo moštvo okrepil napadalno usmerj…