Edino današnje srečanje tretjega kroga 2. SNL je bilo odigrano v Vipložah, kjer so Brda gostila ptujsko Dravo. Po uvodnem vodstvu domačih z 2:0, so gostje v drugem polčasu uspeli obrniti rezultat v svojo korist in slaviti z 2:3.


Domači so do vodstva prišli po tem, ko so se v napadu najbolje znašli ob predložkih soigralcev. V 14. minuti so bili ob vodilnem zadetku v napad vpleteni trije nogometaši, s strelom v daljši vratarjev kot pa se je zadetka veselil Rok Bužinel. Le dvanajst minut kasneje so Brda vodila z 2:0, ob predložku Uroša Celcerja je na 2:0 povišal Tim Golob. Do konca polčasa so gostje uspeli znižati zaostanek, prvega zadetka v sezoni se je veselil Luka Petek, ki je tudi postavil izzid polčasa, rezultat je bil 2:1.  

V nadaljevanju je, kot smo že uvdoma dejali, sledil preobrat, do katerega so gostje s Ptuja prišli po dveh doseženih zadetkih. Najprej je v deveti minuti drugega dela rezultat na 2:2 poravnal Niko Vajda, dvajset minut pred koncem srečanja je zmagoviti zadetek dosegel Temitope Samuel Nelson. Brda po treh odigranih krogih, ob tem so dvakrat remizirali, zasedajo 14. Mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko so Ptujčani štiri mesta višje.

Brda – Drava Dakinda Ptuj 2:3

Bužinel 14’, Golob 26’; Petek 44’, Vajda 53’, Nelson 69’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…