V začetku tedna so v javnost prišli rezultati testiranja nogometašev in funkcionarjev slovenskih prvoligašev in po skoraj 450 testih so bili zaznani trije primeri Covid-19, vsi pri ljubljanski Olimpiji. V 2. SNL pozitivnih primerov ni bilo.


Le nekaj ur kasneje je Nogometna zveza Slovenije nenadoma prestavila tekme prve lige in ob tem izdala še sklep o prepovedi gledalcev na vseh tekmovanjih pod njenim okriljem. Sprejete so bile še nekatere druge omejitve, določene prav bizarne. Tako morajo skozi celotno tekmo osamljeni pobiralci žog, običajno mladi nadobudni člani nogometne šole domačega kluba, nositi zdravju škodljive obrazne maske. Sklep o prepovedi gledalcev na tekmah je prizadel predvsem ljubitelje nogometa, a tega se, na navdušenje slovenske nogometne javnosti, pri nekaterih klubih niso držali. Tako so v prvem krogu 2. SNL številni ljubitelji nogometa svoje klube lahko spremljali v živo.

Torkov uvodni krog med Krko in velenjskim Rudarjem si je tako ogledalo dobrih 200 gledalcev. Dan kasneje so se v Ajdovščini požvižgali na sklep zveze in so v prodajo sprostili 400 vstopnic, ki so kaj hitro pošle. Pri Primorju so pred dvobojem proti Dravi odprli vrata stadiona in ob tem upoštevali smernice NIJZ-a, ki dovoljuje zbiranja do 500 ljudi na javnih prireditvah. Ali bo njihova odločitev imela posledice bo znano v prihodnjih dneh, a glede na modus operandi NZS-ja je neko reakcijo za pričakovati.

Gledalci pa so bili prisotni tudi na preostalih dvobojih, saj so do omejenih mest na tribunah, ob soglasju organizatorjev, prišli nekateri gledalci, ki so na določen način povezani s klubi. Večina navijačev se je morala znajti na drugačen način. Na Ravnah je več sto gledalcev dvoboj Fužinarja in Brd spremljalo iz hriba, ki se vije nad igriščem. V Šmartnem ob Paki so se navijači gnetli na cesti za enim od golom, s katere se vidi celotno dogajanje na terenu. Na preostalih prizoriščih so gledalci iskali najboljša mesta in dvoboje spremljali za ograjami, ki ločujejo športne centre od javnih površin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Televizijski prenos z Rogaške Slatine

V devetem krogu 2. Slovenske nogometne lige bodo blagoslova televizijskega prenosa deležni…