S pripravami so včeraj pozno popoldne pričeli tudi nogometaši kidričevskega Aluminija, ki so v minuli sezoni neuspešno naskakovali vrnitev med prvoligaše, tudi v novi sezoni pa bodo eni glavnih favoritov za vodilna mesta na lestvici.


Od Aluminija se je po koncu sezone poslovil Robert Pevnik, ki je jeseni dobro začel svojo zgodbo na klopi ‘šumarjev’, a so Kidričani spomladi popustili, v zadnjem krogu pa zapravili možnost, da bi se z zmago pri celjskem Šampionu prebili na drugo mesto, saj je Dob v sosedskem obračunu ugnal Radomljane, ki so ohranili drugo mesto in se posledično po znanih dogodkih prebili med prvoligaše. Že pred tedni smo poročali, da bo Aluminij v bodoče vodil Damijan Romih, ki je pred tedni Dobljane popeljal do naslova drugoligaških prvakov, a se z njimi po zavrnitvi prvoligaškega povabila razšel, v preteklosti pa je že vodil Krško in Celje.

Kidričani bodo vsaj uvodni teden priprav vadili dvakrat dnevno, dopoldne in popoldne, že v nedeljo pa jih čaka prva preizkušnja, novi strateg rdeče-belih bo svoje varovance preizkusil na Rogli, kjer se bodo ob 17. uri pomerili z azerbajdžanskim Simurqujem, ki je bil minulo sezono sedmouvrščeni klub prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Krke in Dekanov v prid farmacevtom

V dolenjski prestolnici smo četri decembrski dan leta 2021 videli zaostalo tekmo 11 kroga …