Pred uvodnim srečanjem, ki nogometaše Doba čaka to soboto pri ravenskem Fužinarju, smo so o pripravah, spremembah in ciljih pogovarjali z Žanom Cerarjem, pomočnikom trenerja pri drugoligašu iz Doba.


Največji poudarek na Dobu dajejo razvoju mladih igralcev, tudi v letošnji sezoni je osnovni cilj zraven rezultatskih uspehov, prav razvoj mladih igralcev je uvodoma poudaril Žan Cerar: »Kot vsako leto tudi letos v klubu želimo rezultatsko biti čim boljši ter posegati po  mestih prve polovice razpredelnice.  Poleg samih rezultatskih uspehov si želimo ponovno biti uspešni pri razvoju mladih igralcev, ki prehajajo iz mladinskih vrst v člansko sredino ter jim tudi omogočiti lažji preskok v 1.slovensko člansko ligo.  V lanski sezoni smo bili pri tem zelo učinkoviti, saj smo bili z naskokom najmlajša ekipa lige ter smo si s tem prislužili nagrado s strani Nogometne zveze Slovenije.«

Nogometaši Doba so odigrali tri pripravljalna srečanja, v taboru Doba so z opravljanimi pripravami na novo sezono zadovoljni: »Pripravljalno obdobje je potekalo normalno brez večjih težav. V strokovnem štabu je prišlo do menjave pri trenerju za telesno pripravo. Roka Mariniča je zamenjal Anže Kunaver, ki je predhodno deloval v nogometnem klubu Domžale.  Pogoji za delo tekom priprav so bili dobri , kar je seveda velika zasluga našega direktorja gospoda Bojana Gasiorja.  Odigrane so bile tri prijateljske tekme . Tekma z ameriško ekipo FC Select se je končala z zmago naših 5:1 . V drugi tekmi z madžarskim Budaors SC smo bili premagani z rezultatom 1:4. Ter v zadnji tekmi proti NK Svoboda Ljubljana je bil rezultat 3:1 za našo ekipo.«

V lanski sezoni so Dobljani končali na osmem mestu prvenstvene lestvice, kljub temu pa je sledilo kar nekaj odhodov in prihodov. Modro-beli dres bodo v prihajajoči sezoni nosili Matevž Femec, ki je bil nazadnje član Domžal, Žan Zupančič je bil prav tako nazadnje član Domžal, iz ljubljanske Ilirije so se na Dob preselili Tadej Rems, Erwin Tiganj in Gašper Tratnik, iz prvoligaša Brava je prišel Domen Jugovar, iz sosednjih Radomelj Luka Gajič, iz Ivančna Gorice Mario Guberac, dres Doba pa bo nosil tudi Adriano Mladenovič. Od Doba so se poslovili Armin Pašič, ki odhaja k Hirter Bledu, Lovro Vrandečič, ki se je preselil v Radomlje, Andraž Žinič bo v nadaljevanju nosil dres Domžal, Gaber Petric dres prvoligaša iz Kranja, prav tako pa za Dob ne bo več igral Luka Guček.

»Na prvo tekmo odhajamo dobro pripravljani in polno motivirani. Zavedamo se, da je nasprotnik NK Fužinar dobro moštvo, vendar vseeno pričakujemo pozitiven rezultat, ki bi služil kot dobra popotnica v nadaljevanje prvenstva,« pred uvodnim srečanjem na Koroškem poudarja Žan Cerar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Kon ani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravi…