Za drugoligaši je točno polovica prvenstva, sicer še jih čakata do konca jesenskega dela prvenstva dva kroga. Mi pa smo točno na polovici prvenstva pregledali komu najboljše kaže, kakšni so statistični podatki po prvi polovici prvenstva med slovenskimi drugoligaši.  


Po 15. krogih v 2. slovenski nogometni ligi sta na prvem in drugem mestu ekipi Radomelj in ljubljanskega AŠK Brava, ki imata identično število zmag, neodločenih rezultatov in porazov. Obe ekipi sta se kar desetkrat v letošnjem prvenstvu veselili zmage, trikrat sta se z nasprotnimi ekipami razšla brez zmagovalca, dvakrat pa so oboji zelenico zapuščali sklonjenih glav. Radomljani na lestvici po 15. krogih vodijo zaradi boljše razlike v golih. Mlinarji so v petnajstih tekmah dosegli 41 zadetkov, medtem ko so bili Ljubljančani natančni 37-krat. Ob tem je nujno omeniti tudi to, da imajo mlinarji najboljšo obrambo lige saj so prejeli le enajst zadetkov, medtem ko so Ljubljančani klonili 13-krat. Prav tako so Radomljani dosegli najdaljšo serijo brez poraza, ki trenutno znaša že 11 krogov, mlinarji pa se lahko pohvalijo tudi z najdaljšo serijo zaporednih zmag, ki znaša šest tekem od 5. do 10. kroga.

Radomljani, ki imajo trenutno najučinkovitejši napad so kot že omenjeno dosegli kar 41 zadetkov, med strelce pa se je vpisalo kar 10 različnih igralcev, seveda pa med njimi kraljuje Anel Hajrić, ki je mrežo nasprotnikov zatresel kar 19-krat oziroma je v povprečju dosegel  1,27 zadetka na srečanje od tega je nasprotne vratarje 3-krat premagal iz najstrožje kazni in sam dosegel 43,2% zadetkov svoje ekipe.

Na lestvici strelcev Hajriću sledjo Papa Ibou Kebe iz sežanskega Tabora z 12 zadetki, z po devetimi zadetki pa si tretje mesto na lestvici strelcev delijo Matthias Fanimo in Jaka Bizjak iz ptujske Drave, ter Mustafa Nukić član ljubljanskega Brava.

Najslabšo obrambo v 2. slovenski nogometni ligi ima z 34 prejetimi zadetki ekipa Vitanest Bilj, sledita ji ekipi Jadran Dekanov in Brežic Term Čateža z po 33 prejetimi zadetki na 15 tekmah. Najmanj zmag sta v dosedanjih 15. krogih zabeležili ekipi Brd in Brežic s samo dvema zmagama, obe ekipi na repu lestvice imata tudi enako število točk – 10 osvojenih točk. Prav tako pa imata popolnoma enak rezultatski izplen, saj sta ob 2 zmagah štirikrat obe ekipi remizirali in kar devetkrat zelenico zapuščali sklonjenih glav.

Zanimiv je tudi izplen ekipe Ankaran Posotjne, ki je v 15. krogih osvojila 20 točk in zaključuje prvo polovice lestvice. V dosedanjem delu prvenstva so varovanci Vlada Badžima zbrali pet zmag, pet neodločenih rezultatov in pet porazov.

V 2. slovenski nogometni ligi je bilo po polovici prvenstva odigranih skupaj 120 tekem, najvišje zmage so se v 3. krogu veselili nogometaši Drave iz Ptuja, ki so z 1:7 slavili pri Rogaški. Skupaj je bilo v 120 tekmah doseženih 367 zadetkov, kar znaša 3,06 zadetka na srečanje, od tega je bilo 38 zadetkov doseženih iz najstrožjih kazni.

Skupaj se je na 120 tekmah 2. slovenske nogometne lige zbralo 27.180 gledalcev, kar znese 226 gledalcev na tekmo. Največji obisk je bil v 4. krogu, ko sta se v prekmurskem derbiju pomirila Beltinci in lendavska Nafta, ko se je na tribunah beltinskega športnega parka zbralo kar 1.200 gledalcev. Najmanj gledalcev si je ogledalo tekmo 13. kroga v Vipolžah med domačimi Brdi in ravenskim Fužinarjem, zbralo se je le 50 gledalcev.

Največ gledalcev se je v 8 domačih tekmah zbralo v Lendavi, kjer se je skupaj zbralo 4.050 gledalcev, sledijo Beltinci z 7 domačimi tekmami in 3.200 gledalci, prav tako na sedmih domačih tekmah je domačo Tabor Sežano spremljalo 2.200 gledalcev . Najslabši obisk na domačih tekmah imajo nogometaši Ankaran Postojne sedem domačih tekem si je ogledalo 640 gledalcev, sledijo Jadran Dekani z 840 gledalci v prav tako sedmih tekmah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani na turnirju z dvema novima igralcema

Dekani bodo jutri gostili zakljucni del turnirja v spomin na Milana Ščulca. Danes pa se na…