Nejc Pečnik je eden izmed članov novega upravnega odbora Dravograda in prav on je eden izmed najzaslužnejših, da je k sodelovanju pri projektu prepričal Marka Šulerja, ki je postal novi predsednik kluba. Pečnik, ki za Dravograjčane nastopa tudi kot igralec, se je za lokalno KTV razgovoril o načrtih novega vodstva ter ciljih kluba, glavni v tej sezoni je nedvomno obstanek v 2. SNL.


“Trenutno smo zadnji na lestvici. V prvem delu bi se dalo narediti več, a to je za nami. Sedaj je potrebno gledati naprej. Imamo še samo enajst tekem, poizkušali bomo pripeljati dva ali tri igralce, ki bi bili dodatna vrednost tej ekipi. Ta dejansko ni slaba, a se rezultati doslej pač niso poklopili. Cilj članske ekipe je obstanek v 2. SNL in vse bomo naredili, da nam to uspe,” je uvodoma dejal nekdanji slovenski reprezentant, ki je 3. januarja dopolnil 34 let ter se počasi spogleduje s koncem uspešne igralske kariere.

Pečnik, ki je v jesenskem delu za klub zbral 18 nastopov in se podpisal pod šest zadetkov se seveda zaveda, da bo pot do uresničitve vseh zastavljenih ciljev zelo težka: “Z dvajsetimi osvojenimi točkami na enajstih spomladanskih tekmah bi verjetno bili na varnem. Zavedamo se, da bo to zelo težko, ampak ne bomo se predajali. Že prvo domačo tekmo proti Beltincem bomo štartali odločno in verjamem, da nam lahko uspe. Če pa ne, pa se svet ne bo porušil. Z novimi ljudmi smo se zavezali sodelovat najmanj štiri leta in bomo klub poizkušali vrniti na stara pota. To je proces. Jaz upam, da ljudje ne bodo od nas pričakovali revolucije. Poizkušali bomo delati postopoma ter se razvijati na vseh področjih. Ne samo v članski ekipi, ker moramo vedeti, da imamo v klubu ogromno otrok, ki so vedno bili jedro Dravograda. Cilj nogometne šole je postopna uvrstitev mladinske oziroma kadetske selekcije v prvo ligo ter da selekcijo do 15 let tam obdržimo. Če nam potem uspe še člane obdržati v drugi ligi, potem boljših pogojev za razvoj mladih nogometašev ne bo nikjer drugje na Koroškem.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…