V zadnjih sezonah so v kranjski nogometni šoli znova izdelali nekaj zelo talentiranih nogometašev, ki so priložnost za dokazovanje dobili tudi v članski ekipi. Eden takšnih je mladi 20-letni defenzivni vezist Aleks Zlatkov, za katerim je zelo solidna sezona v 2. SNL. Za Kranjčane je odigral 23 drugoligaških tekem, dve je dodal še v kvalifikacijah za popolnitev prve lige, kjer je bil Triglav šibkejši od sežanskega Tabora. Z dobrimi predstavami v Sloveniji si je prislužil prestop na tuje, ki pa je povsem ušel slovenski nogometni javnosti, saj o njem do tega trenutka ni poročal praktično nihče.


Zlatkov se je pred dnevi na socialnih omrežjih poslovil od svojega matičnega kluba, v katerem je preživel 13 let. Pred začetkom nove sezone je namreč okrepil makedonski FC Shkupi, ki je v zadnji sezoni prvič v zgodovini osvojil naslov najboljšega v svoji državi. Aktualni makedonski prvak bo sezono začel v kvalifikacijah za ligo prvakov, kjer ga že v začetku julija čaka obračun prvega kroga proti gibraltarskemu Lincolnu.

Še pred tem pa Zlatkova in njegove nove soigralce čakata še dve pripravljalni preizkušnji. Že jutri se bodo pomerili proti turškemu Fenerbahčeju, v soboto pa jih čaka še tekma z romunskim Hermannstadtom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dekani zaključujejo tretji teden priprav

Vse drugoligaške ekipe se intenzivno pripravljajo in krepijo za prihajajočo sezono. Tako j…