Slovenske drugoligaše jutri in v nedeljo čakajo tekme tretjega kroga. Nekateri so z začetkom zadovoljni bolj, nekateri manj, s popolnim izkupičkom pa se lahko po dveh krogih pohvalijo le še Kidričani, ki so po pokalnem izpadu pripeljali še dva novinca.


Dres Aluminija bosta v nadaljevanju sezone nosila tudi Žan Horvat in Žiga Škoflek, ki sta se v Kidričevo preselila iz celjskega Šampiona, ki je v minuli sezoni izpadel iz drugoligaške druščine in bo s tekmovanjem nadaljeval v 3. SNL sever. 22-letni Horvat, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, ima tudi prvoligaške izkušnje, saj je v sezoni 2012/13 dvanajstkrat zaigral v dresu Celja. Dve leti mlajši Škoflek, ki je bil v pretekli sezoni z enajstimi zadetki četrti strelec lige, pa je z vodstvom rdeče-belih sklenil triletni profesionalni dogovor. Kidričani tako nadaljujejo s sestavo mladega moštva, saj se je večina starejših igralcev, z izjemo Tomaža Murka in Denisa Topolovca, poleti zapustila tabor “šumarjev”.

Mladi Tim Čeh, sin nekdanjega reprezentanta Aleša Čeha, trenutno pomočnika Srečka Katanca, pa bo članske izkušnje nabiral v dresu Krškega, kamor ga je ljubljanska Olimpija posodila do konca koledarskega leta. Svoje vrste pa so okrepili tudi pri prvaku Dobu, ki ima po dveh krogih na svojem računu zgolj točko, iz sosednjih Radomelj je v Dob prestopil Edvin Ciriković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dob zabil kar štirikrat, remi v Dekanih

Končani sta obe današnji tekmi v 2.SNL. Dobljani so nekoliko presenetljivo visoko odpravil…